Крем навколо очей: гайд для тих, кому потрібен правильний догляд за шкірою

Крем навколо очей: гайд для тих, кому потрібен правильний догляд за шкірою

Укрінформ

Асортимент кремів у будь-якому мережевому магазині косметики вражає - велика кількість баночок, тюбиків і коробочок обчислюється сотнями різних продуктів. Денні та нічні, для рук і очей, омолоджувальні та живильні - кремів дуже багато, всі вони різні, і за ціною і працюють теж по-різному.

Поговоримо докладніше про креми, які створюються спеціально для чутливої ​​зони обличчя. Чим відрізняється крем для шкіри навколо очей від своїх аналогів для інших частин тіла, і як вибрати відповідний продукт для себе?

Чим відрізняється від аналогів

По-перше, крем для повік і шкіри навколо очей випускають у тарі меншого обсягу. Частково роблять це заради маркетингових цілей, щоб продавати менше продукту за велику вартість. Справедливості заради варто зазначити, що і витрата крему на таку «невелику площу» теж не велика.

По-друге, через фізіологічні особливості шкіри навколо очей (вона тонша, у ній менше залоз, вона чутливіша) відповідний крем буде не таким щільним, з меншою кількістю і концентрацією активних речовин, без агресивних олій тощо.  Більш того, його склад може бути майже таким, як у крему для обличчя.

По-третє, не всі креми можна використовувати для шкіри навколо очей. Занадто щільний продукт, наприклад, може забити пори або викликати набряки до ранку.

По-четверте, дуже важливо, щоб крем для нашої ніжної  зони обличчя був схвалений офтальмологами.

Нарешті, перевірте, наскільки продукт підходить саме вам, чи не викликає він алергії, чи відповідає типу шкіри й бажаній меті.

А чи тільки крем потрібен?

Звичайно, ні. «Мішечки», «гусячі лапки», потемніння, в'ялість - все це результат вікових змін, генетичних схильностей, впливу сонячних променів та інших зовнішніх факторів, порушення внутрішніх обмінних процесів, стресів і банального недосипання. Крем, звісно, тут не допоможе.

Тому слід шукати першопричину, і якщо ви можете її усунути або мінімізувати її ефект, то зробіть це. Крем у цьому випадку стане помічником. Однак сам собою він не буде чарівним засобом, який без вашого втручання виправить усі недоліки.

Слідкуйте за якістю сну, правильно харчуйтеся, захищайте шкіру навколо очей від ультрафіолету, стежте за «справністю» ендокринної системи - і з часом ви помітите результат. Хороший крем, своєю чергою, допоможе з проблемами трофіки й харчування судин, допоможе з дренажем і висвітленням необхідних зон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-