Музей історії Києва та Олена Бандурка представляють виставку «36 ІНСТАЛЯЦІЙ»

Музей історії Києва та Олена Бандурка представляють виставку «36 ІНСТАЛЯЦІЙ»

Укрінформ

24.03.2021 – 06.04.2021

«36 інсталяцій» – це 36 різних ідей, окремих світів, що символізують 36 років життя художниці. Це новий етап, спосіб «перегорнути» особистий календар та розпочати черговий рік свого існування з мистецтва.

Олена Бандурка працює переважно у стилі еко-арт. Вона переконана, що, сортування сміття, рісайклінг та відповідальне ставлення до природних ресурсів можуть зробити світ, в якому ми живемо, кращим. «Мені подобається працювати в еко-мистецтві та інших соціально важливих жанрах. Мене надихає те, що відбувається довкола нас. Ідеї з’являються в мені, як блискавки, але реалізувати їх одразу буває непросто. Я хочу привернути увагу до таких важливих питань, як збереження довкілля та зміни клімату. Використовуючи у своїй роботі незвичні матеріали – дроти, картон, шпаклівку, пластик, я можу не лише здивувати, але й розповісти людям цікавою мовою, наскільки важливим є збереження нашої екології», – розповідає художниця.

Художницю також цікавить і надихає історія України, її минуле, звичаї та традиції. Тому на виставці буде представлена серія інсталяцій «Гіперреалістична мотанка». Мотанка – традиційна лялька, що здавна у кожній українській родині виконувала роль оберега – берегла сімейний затишок, добробут та захищала від злих сил. Сакральне значення та силу цього символу Олена Бандурка переосмислює за допомогою засобів сучасного мистецтва.

Для створення інсталяцій Олена використовує скло, текстиль, нитки, молдинги, сухі рослини та залишки будівельних матеріалів. А поєднати такі різноманітні форми і текстури воєдино їй вдається завдяки фарбам.

Про авторку: 

Олена Бандурка – мисткиня, що втілює свої ідеї у різноманітних жанрах та стилях. Олена створює інсталяції, концептуальні фотографії, абстрактний живопис, іноді працює над колекціями одягу та ювелірними виробами. Навчалася у Sotheby's Institute of Art та в Christie’s Education London. Реалізувала чимало персональних проєктів. Також брала участь у групових виставках, серед яких Berliner Liste (2017 р.), Лейпцігський ярмарок мистецтв (2017 р.), Brussel Art3f (2017 р.), Люксембурзький мистецький ярмарок 2017 від Art3f, «Глобальне потепління» (Київ, 2018 р.).

Київ, вул. Б. Хмельницького,7

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-