Ірина Борзова першою із  нардепів з Вінниччини прищепилась від COVID-19 вакциною індійського виробництва

Ірина Борзова першою із нардепів з Вінниччини прищепилась від COVID-19 вакциною індійського виробництва

PR
Укрінформ

У четвер, 11 березня,  народна депутатка з Вінниччини Ірина Борзова вакцинувалася проти коронавірусу. Щеплення зробила вакциною «Covishield» у Вінницькій дитячій обласній лікарні після того, як вакцинували медпрацівників.

Про це народна депутатка, яка є головою Вінницького обласного осередку політичної партії «Слуга Народу» повідомила на своїй сторінці у Фейсбук, передає Укрінформ.

«Як і обіцяла, зробила щеплення проти коронавірусу. Рішення прийняла давно, як тільки в Україні зареєстрували вакцину. Є хвиля недовіри суспільства, фейків та брехні особливо деяких політиків щодо індійської вакцини. Тому хочу показати приклад, що вакцинація безпечна.

Сьогодні мені повідомили, що можна приїхати до Вінницької дитячої обласної лікарні і зробити щеплення. Флакон з вакциною розрахований на 10 доз. Після того, як вакцинували медичних працівників дитячої обласної лікарні та будинку дитини, які були записані на щеплення, залишилось 1 доза вакцини, зробили і мені. Загалом за сьогодні мобільна бригада, яка робила мені щеплення, провела вакцинацію 90 особам. Вакцинацію зробила вакциною AstraZeneca/Covishield, індійського виробництва, якою вакцинують наших медиків і військових, бо не вважаю себе іншою», – пише Борзова.

Нардепка додала, що страху перед вакцинацією не мала, а зробити щеплення індійським аналогом схваленої ВООЗ AstraZeneca безпечніше, ніж залишатися без щеплення.

«Ризик захворіти самій на «ковід», заразити людей та наслідки від хвороби серйозніші, ніж від щеплення. Я відповідальна за тих, хто поряд. Робота народного депутата це не лише законотворчість, а й комунікація з людьми. Я щодня маю багато зустрічей із людьми різного віку. Мій обов’язок зробити щеплення, щоб не захворіти та не поширювати хворобу, захистити людей, які поряд.

Після 30 хвилин після введення уколу почуваюсь нормально. Про подальше самопочуття обов’язково всіх проінформую», - підкреслила Ірина Борзова.

Також народна депутатка вказала, що через завантаженість міських лікарень, хворих на СOVID-19 з Вінниці везуть у районні лікарні. За словами медиків, кількість важких пацієнтів збільшилась. Станом на ранок 11 березня на стаціонарі в лікарнях області було 2270 пацієнтів з підтвердженим COVID-19 та підозрою на коронавірус. З них 1310 пацієнтів у важкому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-