ПОСТАНОВА Верховної Ради України

ПОСТАНОВА Верховної Ради України

Укрінформ
Про безпеку педагогічних працівників закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти під час пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19) 

З метою збереження життя та здоров’я учасників освітнього процесу під час проведення занять у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти в умовах карантину, запровадженого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), Верховна Рада України постановляє:

1. Рекомендувати Кабінету Міністрів України здійснити необхідні розрахунки та внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" з метою перерозподілу видатків для забезпечення необхідними індивідуальними засобами захисту педагогічних працівників закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти під час освітнього процесу та необхідними технічними засобами для здійснення дистанційного навчання шляхом запровадження нової бюджетної програми "Безпека педагогічних працівників закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти під час пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Передбачити державне фінансування видатків в обсягах не менше:

1) для закладів загальної середньої освіти:

для закупівлі одноразових медичних масок - 190 080,00 тис. гривень;

для закупівлі дезінфікуючих засобів - 414 674,82 тис. гривень;

для закупівлі технічних засобів навчання - 660 000,00 тис. гривень;

2) для закупівлі одноразових медичних масок для закладів професійної (професійно-технічної) освіти - 14 601,6 тис. гривень.

2. Органам місцевого самоврядування та місцевим органам виконавчої влади розглянути питання щодо перегляду бюджетних призначень з метою збільшення бюджетного фінансування територіальних громад, районів, міст, областей в частині співфінансування заходів, спрямованих на забезпечення збереження життя та здоров’я учасників освітнього процесу під час проведення занять у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти в умовах карантину, передбачених цією Постановою.

3. Ця Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її прийняття.

Голова Верховної Ради України                                         Д.РАЗУМКОВ

м. Київ

18 вересня 2020 року

№ 922-IX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-