Нова система відеозасідань із можливістю голосування за допомогою ЕЦП

Нова система відеозасідань із можливістю голосування за допомогою ЕЦП

Укрінформ

Засідання органів влади та комерційних структур, в ході яких проводяться голосування і приймаються юридично значимі документи, відтепер можна проводити віддалено. Нова система “Відеозасідання” на базі системи електронного документообігу Megapolis.DokNet  може бути використана в роботі державних рад усіх рівнів, рад акціонерів комерційних підприємств i рад директорів. Скрізь, де легітимність і прозорість — понад усе.

15 квітня 2020 року компанії IT-об’єднання Intecracy Group презентували онлайн комплексне програмне рішення для проведення відеоконференцій нового покоління — Відеозасідання на базі системи електронного документообігу Megapolis.DokNet.

В умовах карантину для організацій, де рішення приймаються колегіально, через особисте голосування, постала величезна проблема, як робити це віддалено. Системи відеозв’язку стали рятівним рішенням для переважної більшості ділових зустрічей. Проте такі системи не були пристосовані до заходів, наслідками яких мають бути юридично значущі дії. Голосування Ради директорів у бізнес-структурах, обговорення нормативно-правових актів чи рішень у державному секторі передбачають проведення голосувань та правове оформлення результатів. Саме для захисту інформації, зручності та забезпечення потреб учасників таких відеоконференцій була розроблена система “Відеозасідання”, яка робить подібні зустрічі повністю легітимними, на рівні зі звичайним засіданням, де учасники присутні фізично. Рішення поєднує систему електронного документообігу Megapolis.DocNet із технологіями відеоконференцзв’язку від світового лідера, компанії Cisco.

“Відеозасідання” дає можливість учасникам колективно працювати з документами, підписаними електронним цифровим підписом (ЕЦП) та кваліфікованим електронним підписом (КЕП). Бібліотека документів формується за допомогою опції сканування та розпізнавання текстів чи імпорту з інших інформаційних систем. Крім цього, є можливість вносити зміни до документів із обов’язковим голосуванням. За необхідності зустріч можна записувати та зберігати в архіві, включно зі стенограмами, які створюються автоматично.

Система має опцію планування засідань із датою та часом проведення з відображенням у календарі. Виступи учасників проходять за регламентом (із можливістю бронювання виступу), а секретар чи голова засідання має інструментарій для централізованого керування мікрофонами. Важливо, що система забезпечує повну прозорість у процедурі колегіального прийняття рішень: кожен учасник бачить результати голосувань та поточний список доповідачів під час обговорення питання.

Також передбачено опції для візуалізації процесу обговорення проєктів рішень та голосування. Кінцеві документи (наприклад, звіти) підписують за допомогою ЕЦП. Протоколи формуються автоматично та є незмінними (без опції редагування), передбачена можливість їх автоматичної публікації на сайті установи чи організації.

Значну увагу приділено інформаційній безпеці. Система розгортається на серверах організації, які можуть міститися як у дата-центрі, так і у власній серверній. Розробка відповідає вимогам Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України та має сертифікат безпеки рівня Г-2. Вона підтримує всі поширені системи ЕЦП, а трафік кодується згідно з ДСТУ-4145-2002.

Для роботи із системою потрібен лише вебклієнт (звичайний браузер, наприклад, Firefox чи Chrome) на десктопі, ноутбуці чи мобільному пристрої (смартфоні, планшеті).

За необхідності провести засідання публічно “Відеозасідання” надає опцію стрімінгу наради в корпоративну мережу чи такі відеосервіси, як Facebook та YouTube.

Важливою перевагою є те, що вбудована система документообігу дає змогу економити кошти на ліцензіях завдяки підтримці роботи з використанням безкоштовних офісних систем LibreOffice та OnlyOffice. Також державні установи можуть обмінюватися документами із Системою електронної взаємодії органів виконавчої влади, суміжними організаціями (філіями чи управліннями) та будь-якими інформаційними системами завдяки відкритому API.

Проконсультуємо, встановимо та підтримаємо 24/7:

Наталія Головцева, комерційний директор: +380 (67) 538 23 30

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-