EVENT TYPE: Public Talk/Round Table «Смак Свободи»
Організатори: Women’s Hub, Авторська кухня Українська, Ganzafilm Production
Дата проведення : 19 лютого
Формат: panel discussion
Місце: Український дім
Тривалість: 2 – 3 години
Кількість людей : 100 – 150 чоловік
Ціль: привернути увагу суспільства до «Української кухні як культурної спадщини» через провідні медіа та лідерів думок. Важливою місією проекту є відкриття нашої культури не лише для самих українців, а й для всього світу.
Круглий стіл - це проект не про їжу, це проекту про нашу ідентичність. Нашу свободу вибору. Наше відновлення втраченої гастро- культури.
Мета:
-
Розкрити українську кухню як власну філософію любові до життя!
Невідома, новаторська, багата на власні креативні рішення – українська кухня має зазвучати знову правдиво та сучасно!
2. Розвіяти стереотипи про кухню України як селянську. І хоч останні 28 років незалежності ми все більше повертаємося до автентичності, ми навіть не здогадуємося, наскільки прогресивною і трендовою, говорячи сучасною мовою, була українська кухня на початку 20-го століття. Мало хто знає, що саме наша кухня була здоровою та вишуканою.
-
Показати українську жінку в історії 20-го століття як хранительку гастро-культури.
Структура події
Привітання/ презентація події і 4 панелі:
1) Українська кухня – бренд країни. Тренд автентичності у світі.
2) Сучасний ресторанний ринок – як показник зацікавлення у відновленні кулінарної культури та підтримки локальних виробництв.
3) Тренди та тенденції медіа простору. Як поширити бренд української кухні серед молоді?
4) Роль жінки у збереженні гастро- культури. Як зберегти та популяризувати цінності, що допомагають українцям залишитися вірним собі?
Серед запрошених гостей панельних дискусій – видавці, автори, ресторатори, шеф-кухарі та гастро- блогери, нутріціологи. дистриб’ютори та виробники локальних продуктів.