У Байковецькій ОТГ відкрили сучасний  центр адмінпослуг

У Байковецькій ОТГ відкрили сучасний центр адмінпослуг

Децентралізація
Укрінформ

11 жовтня у Байковецькій об’єднаній територіальній громаді Тернопільської області відкрився сучасний Центр надання адміністративних послуг, в якому надаватиметься 118 послуг для 10 тис. мешканців громади, повідомляє Тернопільський ЦРМС.

ЦНАП у Байківцях створювався в партнерстві з Міністерством соціальної політики України. Байковецька ОТГ отримала понад 1 млн грн субвенції з державного бюджету в рамках проєкту «Прозорий офіс». Співфінансування з місцевого бюджету - 453 тис. грн.

За кошти місцевого бюджету придбали спеціальне обладнання для транспортування маломобільних людей, яке дозволить їм безперешкодно потрапляти в приміщення ЦНАПу.

Байковецька ОТГ - учасник другого раунду Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою». Від Програми  громада отримала меблі, обладнання для двох віддалених робочих місць, інформаційні таблички та вивіски. Роботу ЦНАП будуть забезпечувати 10 працівників, з яких 5 – адміністратори віддалених робочих місць.

Читайте також: У Фурсівській ОТГ обговорили, як залучати мешканців до вирішення проблем громади

«Байковецький ЦНАП інтегрував широкий перелік сервісів і надаватиме 118 адміністративних послуг, але ми будемо розвивати свій потенціал. Вже підписали Меморандум про співпрацю з Державною міграційною службою, невдовзі зможемо видавати паспорти. Але найголовніше, що коли сюди прийдуть люди, вони будуть відмежовані від чиновника. Людина звернеться з конкретною проблемою, яку зможуть вирішити працівники ЦНАП. Дякуємо за допомогу нашим партнерам, в тому числі Програмі «U- LEAD з Європою» за створення двох віддалених робочих місць з офісним обладнанням та комп’ютерним забезпеченням. Наша робота налаштована, щоб жителі громади отримували максимально якісні послуги та відчували, що вони живуть в країні, яка про них дбає», – наголосив Анатолій Кулик, голова Байковецької ОТГ.

Також, за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» відбулося навчання для працівників новоствореного ЦНАПу. Співробітники Центру пройшли 5-модульний комплекс семінарів з підвищення кваліфікації, розроблений українськими, шведськими та естонськими експертами Програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-