Вінницька облрада внесла зміни до перспективного плану об’єднання громад

Вінницька облрада внесла зміни до перспективного плану об’єднання громад

Укрінформ

Вінницька облрада внесла зміни до перспективного плану об’єднання громад, ухваливши  рішення «Про внесення змін до рішення 37 сесії обласної Ради 7 скликання від 5 березня 2019 року №785 «Про схвалення у новій редакції проекту перспективного плану формування територіальних громад Вінницької області». Зміни стосуються меж трьох ОТГ.

Згідно з прийнятим рішенням, до складу Вороновицької селищної об’єднаної територіальної громади Вінницького району входять Вороновицька територіальна громада, Комарівська, Побережненська, Степанівська, Оленівська, Гуменська та Жабелівська територіальні громади. Також до складу Вороновицької ОТГ Вінницького району увійшли три територіальні громади Тивріського району: Марківська, Шендерівська та Тростянецька територіальні громади і одна громада Немирівського району – Кудлаївська територіальна громада.

До складу Гавришівської сільської об’єднаної територіальної громади Вінницького району увійшли чотири територіальні громади – Гавришівська, Великокрушлинецька, Малокрушлинецька та Стадницька територіальні громади.    

У складі Лука-Мелешківської територіальної громади Вінницького району знаходиться Лука-Мелешківська, Іванівська, Яришівська та Пилявська територіальні громади.

Якушинецька сільська об’єднана територіальна громада Вінницького району складається з Якушинецької, Ксаверівської, Майданської, Некрасівської, Дашковецької та Микулинецької територіальних громад.

Також прийнятим рішенням депутати затвердили пропозиції й стосовно перспективного плану   формування громад Калинівського району. Зокрема, Калинівської міської об’єднаної територіальної громади до якої увійшли Калинівська та Дружелюбівська територіальні громади. На розгляд депутатам був запропонований перспективний план формування Калинівського району із Корделівською територіальною громадою. За пропозицією депутата обласної Ради Олександра Крученюка цей населений пункт було виключено із списку запропонованого для затвердження щодо формування складу Калинівської об’єднаної територіальної громади.

До складу Павлівської сільської об’єднаної територіальної громади Калинівського району увійшли Павлівська та Мізяківська територіальні громади.

Зміни також відбулися й у Тиврівському районі. Зокрема, до складу Сутисківської селищної об’єднаної територіальної громади увійшли Сутисківська та Шершнівська сільські ради.

Окрім цього, за пропозицією депутата обласної Ради Геннадія Мазура до проєкту рішення «Про внесення змін до рішення 37 сесії обласної Ради 7 скликання від 05 березня 2019 року №785 «Про схвалення у новій редакції проекту перспективного плану формування територіальних громад Вінницької області» було додано село Гранів Гайсинського району. Так, до складу Гранівської сільської об’єднаної територіальної громади увійшли Гранівська та Михайлівська територіальні громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-