У Канівській громаді планують відмовитися від пластику

У Канівській громаді планують відмовитися від пластику

Децентралізація
Укрінформ

Канівська міська рада вирішила доповнити екологічну Програму охорони навколишнього природного середовища міста Канева новим пунктом про відмову від одноразового пластику.

«Поетапно відмовитися від використання пластику одноразового вжитку ми плануємо до 2021 року, - розповів міський голова Канівської громади Ігор Ренькас. – Ми вже розробляємо методи співпраці з бізнесом та мешканцями громади в питаннях поетапної відмови від використання пластику одноразового вжитку. Також працюємо над створенням системи збору пластику і твердих побутових відходів із забезпеченням умов для їх сортування та переробки. Готовий план дій плануємо винести на голосування міської ради до 4 кварталу цього року. Маємо намір також виступити з ініціативою внесення змін до Обласної програми охорони навколишнього природного середовища, щоб поетапно відмовитися від використання пластику одноразового вжитку в усій Черкаській області до 2021 року».

«Вже у десяти черкаських громадах збір і вивіз відходів добре організований. Крім того, там налагоджують роздільний збір сміття. Канівська ж громада стала першою, яка вирішила реально зменшити його кількість», - зазначила Оксана Савіцька, радниця Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

 Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-