Вінниця відсвяткувала День міста

Вінниця відсвяткувала День міста

Укрінформ

У суботу Вінниця відсвяткувала 656-ий День народження. Свято відкрилось хореографічною композицією «Це моє місто». На головній площі Вінниці виступили успішні танцювальні колективи міста – 3Z, Sharm S, Soul Dance та ансамбль барабанщиць Вінницького міського палацу дітей та юнацтва – загалом близько сотні танцюристів.

Традиційно відзначити День міста разом з вінничанами приїхало багато гостей. Серед них – делегації з міст Кельце та Люблін (Польща), Пеневежис (Литва), представники дипломатичних місій та міжнародних донорських організацій, з якими багато років співпрацює Вінниця, гості з різних міст України.  

Вітаючи вінничан і гостей міста зі святом Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив: «Сьогодні 656-й День народження нашого чудового міста. І з кожним роком цей день стає по-справжньому сімейним святом, тому що в центрі міста збриється вся наша громада, щоб привітати один одного, подарувати один одному щирі посмішки, поділитись позитивними емоціями! Наше місто – це всі ми, вінничани». 

Міський голова сказав, що з кожним роком наше місто стає ще кращим і охайнішим завдяки громаді. «Ми далі ремонтуємо дороги, утеплюємо дитячі садки і школи. В цьому році розпочали реконструкцію спорткомплексу з 25-метровим басейном, продовжуємо будувати школу в мікрорайоні Поділля, регіональний кардіоцентр, новий корпус лікарні швидкої медичної допомоги на Київській. До Дня міста наші комунальні служби завершили після реконструкції  вулицю Замостянську. До кінця року ми завершимо таку ж реконструкцію вулиць Лесі Українки на Кореї, Данила Нечая на Старому місті, Черняховського на Сабарові. Сьогодні я бажаю вам всім максимально позитивних емоцій і гарного святкового настрою. Зі святом, Віннице!», - додав Сергій Моргунов.

Як і завжди,  усі загальноміські свята разом із земляками відзначає Володимир Гройсман. 

«Для мене завжди було і залишається високою честю мати можливість звернутись до вас з словами привітань, особливо, коли мова йде про День народження нашого прекрасного міста! Кожен рік ми бачимо, як Вінниця змінюється. Але я точно знаю, що в майбутньому ці зміни будуть ще більш помітними та відчутними,- сказав Володимир Гройсман. –  Сьогодні я хотів би побажати кожному з вас миру, злагоди і благополуччя. Сказати про те, що в моєму серці Вінниця займає особливе місце. Де б я н був, в цей день я завжди тут. Щоб я не робив, я завжди думаю про те, а що я можна ще зробити для Вінниці. Все те, що ми маємо сьогодні, – це праця сотень тисяч вінничан. Я думаю що попереду є ще багато складних завдань, але водночас – і великих успіхів! Зі святом, дорогі вінничани!». 

Програма святкувань була насиченою і змістовною. Так, на майдані незалежності відбувся фестиваль військових духових оркестрів, - грали колективи з Вінниці, Чернігова та Одеси. Також тут можна було побачити виставку історичних костюмів XIV – XX ст. Презентують музей в мініатюрі в рамках проекту «Сад Коцюбинського». Ще однією родзинкою цієї локації стали репродукції картин відомого художника-кубіста уродженця Вінниці Натана Альтмана. 

Вулиця Соборна цього дня перетворилая на святкову локацію, де все було пов’язано із рідним містом. Тут діяли проекти: «Вінниця – місто свідомих!», «Вінниця – місто ідей!», «Вінниця – місто дитячих посмішок!», а також фестиваль майстерності та талантів «Маленькі райони великого міста». 

На площі Європейській уже традиційно проходив родинний фестиваль «Вінничани мають таланти». Свої вміння гостям показували талановиті вінницькі родини, діти та зіркові вінничани. А ближче до вечора о 20:00 на площі можна було подивитися кіно просто тнеба у рамках проекту «Кінодворик». 

Майдан Небесної Сотні став освітнім центром. Тут відбувся III-й Мистецько-освітній освітній Фестиваль «Водограй». Його провели викладачі та студенти Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського. Вони підготували проект «Найбільший герб Вінниці», інтерактивну локацію «Планета хімічної магії». А також відбулася презентація вишитої книги про Вінницю. 

Традиційно чимало цікавинок чекало на гостей свята і у Центральному міському парку. Тут розмістилися фудкорти із різними смаколиками «Vinnytsia Food Fest’у» .

На майдані біля Літнього театру проходив проект «Вінниця – місто спортивних!», фестиваль спорту «Сила міст - 8». Діятиме проект «ПАРК бібліотечних розваг», в рамках якого проводилися майстер-класи «Творимо разом». Були облаштовані фотозони «Квіткове дитинство» та лаунж зона «Читай!».

На стадіоні у Центральному парку в цей час тривала презентація дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спортивних клубів міста. Для всіх бажаючих провели майстер-класи з різних видів спорту. 

Майдан біля Водограю стас цікавою локацією для людей поважного віку. Тут проходис проєкт – «Вінниця – місто активних!». Для пенсіонерів проводились різноманітні майстер-класи, презентували клуби за інтересами та проєкт «Вишивана доля Вінниччини». 

Завершилося святкування Дня міста концертом на площі ім. В.Стуса, - для вінничан свпівали  Ірина Федишин, гурт Pianoбой та Сергій Міхалок із оркестром Ляпіс 98. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-