«Молоді треба дати можливість гідно і легально заробляти на будмайданчиках в Україні», –  голова НЕБАУ Віктор Лещинський

«Молоді треба дати можливість гідно і легально заробляти на будмайданчиках в Україні», – голова НЕБАУ Віктор Лещинський

Укрінформ

«Легальні контракти, гідна зарплата та безпечні умови праці – ось, що може зупинити відтік кадрів з будмайданчиків. Влада повинна зрозуміти, що держава існує для людей, а не навпаки», – заявив Віктор Лещинський, голова Національного експертно-будівельного альянсу Українии (НЕБАУ), під час виступу на конференції «Трудові права трудящих з країн східного партнерства, що працюють в неформальному секторі і ЕС», яка пройшла у Одесі. Більшість громадян, або 73% (70,8 тис осіб), була працевлаштована закордоном посередниками, які здійснювали діяльність у Одеській області. Саме тому проведення профспілкової конференції у Одесі, із представниками з Міжнародної організації праці по діяльності прав трудящих, Федерації профспілок України та очільників профспілок Білорусі, Молдови та Грузії – особливо актуальне.

«Ми вже звернулись до Офісу Президента України з пропозиціями щодо змін до законів, які б нормалізували співвідношення оплати праці та оподаткування, а також захисту прав працюючих людей», – заявив Василь Андрєєв, голова профспілки працівників будівництва і промисловості будматеріалів. Будівельники – це великий людський ресурс, який країні потрібен і для відновлення інфраструктури, і для масштабних проектів оновлення Донбасу.

«Люди – ваше головне багатство, і влада повинна спрямувати всі зусилля, аби зберегти його. А самим будівельникам я б порадив тричі порахувати перш, ніж їхати закордон. Бо буває, що на батьківщині будівельник заробить більше і буде поруч з родиною. Якщо ж вже людина стала трудовим мігрантом – нехай вступає до профспілки, профспілки не мають кордонів і скрізь захистять працюючу людину», – порадив Сергіус Гловацкас, заввідділу країн Європи і Центральної Азії Бюро Міжнародної організації праці по діяльності трудящих.

Лише 1% українців працевлаштовується за кордоном через офіційних посередників із дотриманням усіх необхідних вимог країн, де вони шукають роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-