Віктор Лещинський:

Віктор Лещинський: "Указ Президента України щодо якості доріг може стати "народним", адже хороші дороги змінять всю країну"

Укрінформ

"Указ Президента України номер 529/2019 від 19 липня став важливим сигналом для всіх, хто має відношення до будівництва в Україні", - заявив Віктор Лещинський, голова НЕБАУ ( Національного експертно-будівельного альянсу України). "Він може докорінно змінити ситуацію в країні в цілому, адже всі люди потерпають від неякісних доріг, а часом і від їх відсутності, якщо бути відвертим. Інженери-консультанти, що мають бути на реконструкції та ремонті на етапах закупівель, виконанні робіт та гарантійному обслуговуванні - все це передбачає Указ," - сказав Віктор Лещинський сьогодні, під час круглого столу в Українському антикризовому центрі. Яна Щигурова, представник України у FIDIC ( Міжнародній федерації інженерів-консультантів), нагадала, що 24 липня вона підписала Меморандум про співпрацю з в.о.голови Укравтодору Славоміром Новаком. "Тепер наше завдання систематизувати та прописати всі подальші дії, адже поки це робили чиновники, або ж люди, далекі від будівельного бізнесу," - вважає Яна Щигурова.

Віктор Лещинський нагадав, що з грудня минулого року у КНУБА готують сертифікованих інженерів-консультантів на базі Інституту інноваційної освіти. Присутній на засідання круглого столу Олександр Никитюк сказав, що інженери-консультанти отримують по закінченню навчання сертифікати державного зразка, та відповідають міжнародним стандартам.

19 липня 2019 року Володимир Зеленський підписав Указ 529/2019 "Про деякі заходи щодо створення умов для розвитку та підвищення якості автомобільних доріг". В документі вказано, що він має на меті створення безпечних умов дорожнього руху, розвитку мережі якісних автомобільних доріг, створення належної інфраструктури для розвитку бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-