Парові випарники

Парові випарники

Укрінформ

Парові випарники застосовуються для газифікації зріджених газів. Успішно газифікують будь-які суміші з високою температурою кипіння.

Парові випарники застосовуються для газифікації зріджених газів. Успішно газифікують будь-які суміші з високою температурою кипіння (наприклад діоксид вуглецю або зріджені вуглеводневі гази) навіть в умовах негативних температур навколишнього середовища. Необхідність постійної подачі теплоносія підвищує собівартість газу, найбільш рентабельно використовувати парові випарники на промислових підприємствах, які виробляють пар для інших технологічних процесів. В цьому випадку не потрібно купувати і встановлювати додатковий паровий котел.

Переваги експлуатації обладнання

Парові випарники для газифікації зріджених газів мають значно більш високу продуктивність в порівнянні з атмосферними установками. При роботі зі зрідженими вуглеводневими газами забезпечується рівномірне випаровування фракцій, що забезпечує однорідний склад суміші. Також випарник значно швидше виходить на робочий режим за рахунок високої швидкості теплообміну. Безпека установки гарантується використанням автоматики і запобіжних клапанів.

Незважаючи на те, що виробництво пара досить дорогий технологічний процес, використання зріджених газів рентабельніше постійного обороту газових балонів на підприємстві, оскільки не доводиться постійно транспортувати балони від постачальника і назад. Власне виробництво необхідної номенклатури технічних газів зазвичай нерентабельно навіть для великого промислового підприємства.

Конструктивні особливості парового випарника

Залежно від особливостей виробництва застосовуються схеми з прямим і непрямим нагріванням кріогенної рідини. При прямому нагріванні пар циркулює всередині сталевого теплообмінника, стінки якого проходять безпосередньо через ємність зі зрідженим газом. При такій схемі забезпечується висока продуктивність при невеликих габаритах установки. При непрямому нагріванні використовується проміжний теплоносій (наприклад, вода), яка підігрівається парою. Змійовик з кріогенною рідиною проходить через контейнер з водою, не вступаючи в контакт з парою.

Для того, щоб зменшити втрати тепла, зовнішні поверхні установки покриваються теплоізоляцією. Утворений в процесі роботи парового випарника конденсат зникнуть з газової суміші за допомогою відвідника. Готовий продукт подається в трубопровід або станцію заправки балонів. Система управління контролює температуру пара і віддає готову суміш з установки тільки після досягнення необхідної температури.

ТОВ «КРІО ІНТЕР ТРЕЙДІНГ» розробляє і реалізує комплексні рішення в сфері газового і криогенного обладнання для всіх галузей промисловості. Фахівці допоможуть підібрати оптимальний варіант парового випарника відповідно до специфіки підприємства, а також всю необхідну периферію. У портфоліо компанії є великі проекти на території України, ЄС, СНД, Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-