«Пріоритет влади в тому, щоб Вінницька область ефективно працювала», -  голова ОДА

«Пріоритет влади в тому, щоб Вінницька область ефективно працювала», - голова ОДА

Укрінформ

У п’ятницю  під час  брифінгу в ОДА голова облдержадміністрації Валерій Коровій підкреслив, що Вінниччина є одним із регіонів, які найбільш динамічно розвиваються.

Звітуючи  про виконання делегованих обласною Радою завдань упродовж минулого року, очільник області зазначив, що обласною державною адміністрацією та її структурними підрозділами разом з усіма гілками влади, у співпраці з громадськістю та бізнесом забезпечено реалізацію заходів обласних програм відповідно до стратегії розвитку «Вінниччина 2020».

«За статистичними даними, в області динаміка приросту обсягів промислового виробництва зросла на 18,2%, що є одним із найкращих результатів  в Україні. Показники аграрного бізнесу зросли на14,6% - найкращий результат в державі. Роздрібний товарооборот збільшився на13 % - теж найкращий результат в Україні. Ріст заробітної плати за минулий рік становить 28%. Це саме ті базові показники, які свідчать як багато зроблено протягом кількох останніх років для того,щоб сформувати основу,  кістяк економічного розвитку регіону»,- підкреслив Валерій Коровій.

Голова ОДА також  зазначив, що в області успішно реалізовуються заходи з  реформування медичної галузі, втілюються  засади «Нової української школи», на етапі завершення  знаходяться цілий ряд місцевих проектів, таких як ремонт та облаштування приміщення обласного лялькового театру, будівництво кардіологічного центру в рамках реалізації субпроєкту, затвердженого Світовим Банком.

У звіті голови облдержадміністрації також зазначено, що у 2018 році Вінницька область визнана найкомфортнішим регіоном для ведення бізнесу. Це показали результати  дослідження, яке спільно проводили Офіс ефективного регулювання та Спілка Українських підприємців.

За даними моніторингу, кількість малих підприємств в області збільшилась на 6,8% або на 552 одиниці і становить 8706 одиниць. На малих підприємствах області зайнято майже 150 тис. осіб, це майже четверта частина економічно-активного населення області. В середньому на одному малому підприємстві зайнято майже шість осіб.

Серед важливих пріоритетів голова ОДА зазначив у своєму звіті також залучення інвестицій, розвиток міжнародних відносин, екологічну безпеку навколишнього середовища, розвиток соціальної й туристичної сфери області.

Спілкуючись із журналістами, голова ОДА торкнувся проблемних питань  медичної галузі, зокрема тих, що пов’язані з відтоком молодшого та середнього медичного персоналу через невисоку зарплату та поділився думками з приводу шляхів вирішення даного питання, задля чого ініціюватиме скликання позачергової сесії обласної Ради найближчим часом. Наразі гостро стоїть питання перетворення обласних медичних закладів у некомерційні комунальні підприємства, щоб мати можливість вирішувати питання оперативного управління.

Валерій Коровій поінформував, що цьогоріч Вінницькій області з держбюджету виділено 202 млн. грн. на придбання автомобілів швидкої допомоги на реалізацію пілотного проєкту «Реформування системи екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», до якого увійшла Вінницька область (за умови 25% співфінансування).

«Непросто віднайти такі значні кошти, коли річний бюджет уже сформовано,- зазначив голова облдержадміністрації,- адже це сума близька до 50 млн. грн. Проте за рахунок перевиконання бюджету вдалося віднайти 20 млн. грн. та збільшити видатки бюджету розвитку Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації на суму 15 млн. грн. В сукупності сума для співфінансування пілотного проєкту становить 35 млн. грн., тобто на 140 млн. грн.. можна закупити спеціальний санітарний транспорт. Нині ведемо перемовини з Вінницькою міською радою, яка можливо підставить плече у даному питанні» - підкреслив Валерій Коровій.

Під час брифінгу  голова облдержадміністрації   відповів на запитання представників ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-