Форум із підтримки працевлаштування ветеранів АТО відбувся у Запоріжжі

Форум із підтримки працевлаштування ветеранів АТО відбувся у Запоріжжі

Укрінформ

Обласний форум «Робочі місця та інвестиції для ВПО та ветеранів АТО» відбувся 24 травня у приміщенні Запорізької обласної наукової бібліотеки. На захід прибули близько трьох десятків вимушених переселенців, демобілізованих ветеранів АТО/ООС та членів їх родин з міст та районів області.

Учасників зустрічі привітали представники обласної влади, центру зайнятості, виконкому міської ради обласного центру, представники Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції у Запорізькій області, регіональні експерти з ВПО, регіональні координатори програм ПРООН.

Форум завершив другу фазу міжнародного проекту, спрямованого на підтримку людей, чиї долі опалила війна. Проект реалізується спільно Міністерством тимчасово окупованих територій, обласною державною адміністрацією за фінансової підтримки Світового банку. Протягом місяця понад 270 учорашніх бійців, їхніх рідних та біженців з окупованих територій навчалися, як відкрити власну справу, проводити маркетинг та таргетинг, формувати фінансову стратегію, визначати клієнтську базу. 160 найкращих із них зможуть пройти додаткове професійне навчання або перекваліфікацію за  кошти Світового банку.

Наступним етапом проекту стане масштабне психологічне консультування та психокорекційна робота, проведення тематичних семінарів, тренінгів, індивідуальних співбесід, які допоможуть нашим захисникам подолати наслідки війни та повернутися до звичного життя.

Головні спеціалісти Служби Тімур Книш та Костянтин Денисов  поінформували присутніх про особливості реалізації державної програми професійної адаптації учасників АТО/ООС у 2019 році, окремо зупинились на діяльності зі сприяння запорізьким ветеранам війни у здобутті безкоштовної вищої освіти, а також розбудові “ветеранського” бізнесу в області.

Після виступів учасники Форуму мали можливість поставити свої запитання виступаючим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-