Техніки успішних комунікацій для учасників АТО/ООС

Техніки успішних комунікацій для учасників АТО/ООС

Укрінформ

Перший крок  у створенні групи за інтересами для ветеранів-атовців та інших цільових категорій Бородянщини та Макарівщини виявився вдалим, адже у Бородянському центрі соціально-психологічної реабілітації населення, який належить до сфери управління Служби, на тих, хто відгукнувся на запрошення, очікував захоплюючий тренінг з оволодіння навичками налагодження вдалих комунікацій.

Учасниками тренінгу «Техніки успішних комунікацій» стали чоловіки і жінки у широкому віковому діапазоні. Серед них були працюючі і пенсіонери, корінні й переселенці, чорнобильці-ліквідатори та люди з інвалідністю, ветерани АТО, Афганістану і волонтери.

Крок за кроком, прямуючи за тренером Олександром Старовойтенком, соціальним педагогом Бородянського ЦСПР, група швидко позбулася напруги, що спочатку природньо виникає між незнайомими раніше людьми, та занурилася у світ самопізнання й психологічної ідентифікації. Особисте визначення типажів/темпераментів та робота у групах наочно показала, чому ми сприймаємо все і ведемо себе по-різному в однаковій ситуації.

Тож, досягнувши атмосфери відкритості, толерантності й доброзичливості, – у другій частині зустрічі учасники почали активно спілкуватись та зав’язали дружні стосунки. Про міру довіри свідчить той факт, що гість з Макарова – атовець перших буремних «хвиль» мобілізації Василь Близнюк – на цій зустрічі вперше наважився прочитати свої вірші, що почали народжуватися ще на війні. Щирі віршовані рядки не завжди ідеальними римами про патріотизм, кохання, сім’ю на розрив душі захопили кожного справжніми не літературними емоціями. І остаточно об’єднали дуже різних людей, ще кілька годин до того незнайомих, у справжню групу за інтересами, вже більше схожу на групу самодопомоги – здатну створити кожному її учаснику можливості вирішити свою проблему, допомагаючи іншим її членам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-