День Героїв на Івано-Франківщині

День Героїв на Івано-Франківщині

Укрінформ

У День Героїв, 23 травня, у м. Бурштині Івано-Франківської області вшанували пам’ять всіх українців, які пожертвували власним життям у боротьбі за свободу та незалежність України. 

Урочистості розпочалися ранішньою панахидою  біля символічної могили “Борцям за волю України” за участю священників усіх конфесій міста, воїнів ОУН-УПА, учасників бойових дій на сході України, представників місцевих органів влади, підприємств, громадськості міста. Участь у заході взяв й представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції в Івано-Франківській області Володимир Веркалець.

Значущою подією в цей день для Бурштина стало відкриття  Меморіалу Героїв України у Бурштинському енергетичному коледжі.

Почесну місію відкриття Меморіалу доручили шестирічному сину загиблого учасника АТО Вадима Савчака та ветерану ОУН-УПА Федору Наритнику.

Під час заходу  учасникам АТО та ветеранам ОУН-УПА вручили грамоти за важливий особистий внесок у боротьбі за незалежність української держави, грошові винагороди,  воїна ОУН-УПА Федора Наритника нагородили нагрудним знаком  “За відродження України”, учасників АТО – почесними відзнаками Міністерства оборони.

Учасника АТО Соківку В. М. посмертно нагороджено відзнакою “За бойову звитягу”, яку вручили родині мужнього захисника представники Івано-Франківської ОДА та обласної ради.

Володимир Веркалець звернувся до родин захисників зі словами вдячності за синів-Героїв, запевнивши, що державою робитиметься все, щоб зберегти пам’ять про Героїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-