Даля Кузнецовайте (Литва) / Диригент – Микола Дядюра

Даля Кузнецовайте (Литва) / Диригент – Микола Дядюра

Укрінформ

7 червня у Національній філармонії України відбудеться заключний концерт абонементу «Симфонічний вимір», де звучатиме музика XVIII та XX століть.

Твори написано композиторами переважно у молоді роки. Зокрема, Концерт для гобоя і скрипки з оркестром створений Йоганном Себастьяном Бахом поруч із «Бранденбурзькими концертами», які він подарував Крістіану Людвігу Бранденбург-Шведському 1719 року. Солістами виступлять литовська скрипалька Даля Кузнецовайте та український гобоїст Дмитро Гудима у супроводі академічного симфонічного оркестру Національної філармонії під орудою Миколи Дядюри.

Відомо, що Даля Кузнецовайте – лауреат іменної премії президента Литовської Республіки Валдаса Адамкуса, премії Мікалоюса Чюрльоніса та королеви Морт за видатні успіхи у виконавському мистецтві. У виконанні молодої, але знаної у світі скрипальки також звучатиме Концерт для скрипки з оркестром Ігоря Стравінського. Він написав цей твір на замовлення американця Ферчайлда Блера, який опікувався молодим скрипалем Самуїлом Душкіним. Автор диригував прем’єрою цього твору 1931 року.

Вартість квитків – 80-400 грн.

Квитки онлайн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-