"Хуавей" хоче бути відкритим до світу і спиратися на глобальні інновації – Жень Чженфей

Укрінформ

«Ми дякуємо американським компаніям за той величезний внесок, який вони зробили для розвитку "Хуавей". Наша компанія не залишиться в повній самоті і продовжуватиме служити людям разом зі своїми друзями по всьому світу». З такими словами засновник і президент компанії "Хуавей" Жень Чженфей виступив перед журналістами, які зібралися в штаб-квартирі корпорації в Шеньчжені.

Низка подій, від рішення Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США внести "Хуавей" в особливий список, що обмежує продаж або передачу технологій, що належать США, до тимчасового припинення корпорацією "Гугл" надання частини сервісів, минулого тижня знову привернув увагу всього світу. "90 днів не мають для нас великого значення, ми вже підготувалися", – заявив Жень Чженфей, коментуючи видачу США 90-денної тимчасової ліцензії, і додав, що компанія "Хуавей" ніколи не планувала діяти на світовому ринку наодинці і вже зробила всі необхідні приготування, щоб протистояти екстремальній ситуації.

Коментуючи питання "тиску" з боку США, Жень Чженфей зазначив, що методи американської сторони можуть певною мірою вплинути на продукцію нижнього цінового сегмента, однак ніяк не вплинуть на продукцію верхнього сегмента, а саме не завадять реалізації проекту мереж "5G".

Відповідаючи на запитання про можливі "перебої в поставках" з боку "Хуавей", Жень Чженфей повідомив, що за рік до цього компанія вже виконала всю організаційну підготовку, і "перебої в постачаннях" просто неможливі. Але на випадок, якщо виникнуть складності з постачанням, у компанії є запасний план.

"Ми можемо виготовити чіпи, аналогічні чіпам американського виробництва, але це не означає, що ми перестанемо купувати їх", – зазначив Жень Чженфей, додавши, що самостійно компанія поставляє половину чіпів, друга половина надходить зі США. "І хоча ми можемо виготовляти чіпи самостійно, ми також можемо купувати і американські вироби, адже дуже багато розроблялося спільними зусиллями. Оскільки у нас є друзі по всьому світу, ми і сама ринкова економіка ще зможемо послужити людству. А що стосується "запаски", будемо використовувати її, коли спустить колесо".

Торкнувшись питання перешкод з боку США, Жень Чженфей зазначив, що "Хуавей" має намір зберігати конструктивний підхід до питання участі в глобальних науково-технічних дослідженнях та інноваціях. На сьогоднішній день компанія заснувала десятки дослідницьких центрів по всьому світу. "Серед бенефіціарів програми зарубіжних інвестицій "Хуавей" в дослідження і розробку – науково-дослідні організації по всьому світу, в тому числі і американські виші. Проектно-конструкторська і дослідницька робота "Хуавей" об'єднала кращі науково-технічні кадри планети, принесла користь всім сторонам у безлічі різних аспектів".

Коментуючи питання розробки чіпів, Жень Чженфей зазначив, що успіх в цьому напрямі не забезпечується лише масштабними фінансовими вливаннями, але й вимагає вкладення величезних знань в таких фундаментальних сферах, як математика і фізика. В даний час на "Хуавей" працюють понад 700 вчених-математиків, 800 фізиків, 120 хіміків, 6-7 тисяч співробітників, які проводять базові дослідження, понад 60 тисяч інженерів вищої категорії.

Джерело: Міжнародне радіо Китаю

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-