ICU перемогла в номінації «Інвестиційний партнер страхових компаній» - Костянтин Стеценко

ICU перемогла в номінації «Інвестиційний партнер страхових компаній» - Костянтин Стеценко

Укрінформ
Четвертий рік поспіль група ICU підтверджує лідерство на ринку надання інвестиційних послуг страховим компаніям, згідно з рейтингом «Insurance TOP».

Спеціалізований журнал страхового ринку України «Insurance TOP» проводить щорічний рейтинг учасників страхового ринку на основі їхньої офіційної звітності. Кількісні та якісні показники публікуються за такими номінаціями як класи страхування, категорії клієнтів, страхові non-life премії, виплати та інше.

Група ICU перемогла у номінації “Інвестиційний партнер страхових компаній”, оскільки стала найбільшим торговцем ОВДП на страховому ринку як за результатами 2018 року, так і протягом попередніх 2014-2017рр. 

Як зазначив Костянтин Стеценко, керуючий партнер ICU, у 2018 році страхові компанії продовжили нарощувати обсяги інвестицій у державні цінні папери. За результатами року, вкладення страховиків у ОВДП зросли на 1,3 млрд грн, а загальний обсяг державних облігацій у структурі активів страхових компаній склав 19,4%.

“Цьому зростанню також сприяли нові нормативні вимоги до якості активів страхових компаній. Тепер, згідно з законодавством, 20-40% страхових резервів кожної компанії повинні бути низькоризиковими. А отже такі обсяги коштів мають спрямовуватися у надійні інструменти, якими, згідно з нормативною базою, якраз і є ОВДП, облігації міжнародних фінансових організацій (МФО), поточні рахунки і депозити у банках з високим інвестиційним рейтингом, їхні облігації і ще декілька профільних для страховиків варіантів розміщення коштів”, - пояснює Костянтин Стеценко. 

При цьому дохідність гривневих ОВДП більш ніж на 2% перевищує середню дохідність депозитів у банках з високим інвестиційним рейтингом. У результаті, згідно з даними журналу, за четвертий квартал 2018 року вкладення страхових компаній в ОВДП зросли на 6,5%, у той час як на поточних рахунках коштів   збільшилося на 4,6%, а на депозитах — на 1%.

“Крім низької ризиковості і високої дохідності, ОВДП також забезпечують страховикам хеджування валютних ризиків. Плюс до того, страхові компанії інвестують у державні папери з метою ефективного управління короткотерміновою гривневою ліквідністю. За допомогою угод РЕПО кошти можна розміщувати на короткі терміни під ставку 17-17,5%, і так само оперативно повертати їх за допомогою зворотного викупу”, - коментує Костянтин Стеценко. 

З 2015 року група ICU є членом Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) і виступає основним інвестиційним партнером та консультантом страхових компаній з питань інвестування і управління активами.

Журнал  Insurance Top видається з 2003 року і є єдиним відкритим джерелом інформації на ринку страхування України, який відстежує офіційну статистику страхових компаній і щоквартально публікує результати їхньої роботи. 

З рейтингом журналу можна ознайомитися за посиланням.

Довідка. Група ICU - незалежна фінансова група, що надає послуги з управління активами та приватним акціонерним капіталом. Група спеціалізується на ринках Центральної та Східної Європи.

Заснована в 2006 році фахівцями з ING, група ICU є лідером з управління активами в Україні. Під її управлінням перебувають активи розміром понад 500 млн доларів.

Керуючі партнери ICU - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-