Поличний стелаж: легкий, середньогрузовий або мезонін?

Поличний стелаж: легкий, середньогрузовий або мезонін?

Укрінформ

Прийшов час купувати стелажні системи для складу. Якщо в палетних або комбінованих конструкціях немає необхідності, напевно вашим вибором стануть поличні конструкції.

Такі системи, у свою чергу, теж діляться на кілька видів. Зробивши попередній розрахунок, можна розпочинати вибір конструкцій для майбутнього складу.

Отже, розглянемо основні типи поличних стелажів. Вони випускаються у трьох варіантах:

  • легкі;
  • стелажі середньої серії;
  • мезонін на базі поличних конструкцій.

У чому різниця між ними?

Почнемо зі стелажів полегшеної серії. Максимальне навантаження на полицю легкої конструкції становить 100 кг. Водночас її висота може досягати трьох метрів. Стелажі легкої серії вважаються найдоступнішими з усіх видів систем для оснащення складів. Полки кріпляться за допомогою зачепів, а стійки оснащені пластиковими підп'ятниками. Вид покриття залежить від вибору замовника (оцинковане або полімерне). Стелажі легкої серії підійдуть для тих складів, де будуть зберігатися не важкі вантажі в картонних, пластикових коробках або іншій тарі.

Стелажі середньої серії витримують більше навантаження. Вони призначені для оснащення складів підприємств, великих автосервісів, супермаркетів, логістичних центрів. У порівнянні зі стелажами легкої серії вантажопідйомність полиць більше в 4 рази. На одній секції можна розмістити до 2,5 тонн продукції. Полиці виготовляються з ДСП або сталі (гладкоі або перфорованої).

Мезонінна система на базі поличних стелажів — універсальне і бюджетне рішення для зберігання різних типів вантажів в одному приміщенні. Її головна перевага — значна економія простору, а, отже, збільшення ефективності складу. Максимальна кількість ярусів — 3, а число рівнів може досягати 12. Мезонінний поличний стелаж — розумний вибір для оснащення складів з високими стелями і обмеженим простором. Система дозволяє розділити приміщення на зони для зберігання різних типів продукції, дотримуючись правил товарного сусідства.

Всі поличні конструкції від заводу складського обладнання «Форстор» об'єднує важлива перевага. Будь-яку систему можна розібрати і зібрати заново. Це дуже зручно, якщо потрібно тимчасово прибрати кілька секцій з огляду на проведення профілактичних, ремонтних робіт в приміщенні або при переїзді. Демонтаж не впливає на міцність, надійність кріплень завдяки зручним замкам-зачепам. Щоб ознайомитися з точними характеристиками і доступними модифікаціями поличних стелажів, перейдіть за посиланням https://forstor.ua/ca-stellazhi/stellaji-polochnye/.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-