НДІ  оголошує про прибуття міжнародної місії зі спостереження на другому турі виборів Президента України

НДІ оголошує про прибуття міжнародної місії зі спостереження на другому турі виборів Президента України

Укрінформ

Київ, Україна - Національний демократичний інститут (НДІ) повідомляє про приїзд високопоставленої міжнародної делегації, яка буде спостерігати за другим туром виборів Президента України 21 квітня. До складу делегації, акредитованої Центральною виборчою комісією України, входить 31 особа. Члени делегації представляють одинадцять країн. Делегація презентує свої попередні висновки на прес-конференції, що відбудеться 22 квітня.

До складу делегації входять політичні лідери, дипломати, колишні обрані посадовці та державні службовці, експерти з виборчих питань, серед яких: Вільям Тейлор, колишній посол США в Україні, виконавчий віце-президент Інституту Миру США; Дейм Одрі Гловер, голова Центру зовнішньої політики та колишній директор Бюро демократичних інституцій та прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі; Лора Джуетт, директорка програми регіону Євразії Національного демократичного інституту; Мері О’Хейген, директорка Національного демократичного інституту в Україні.

Делегація буде спиратися на роботу місії НДІ, проведеної під час першого туру 31 березня, на висновки довгострокових аналітиків, які працюють в Україні з січня, а також на роботу передвиборної місії з оцінювання НДІ, проведеної в листопаді 2018 року.

“31 березня, вдруге після Революції Гідності, незважаючи на російську агресію, Україна провела вибори, які всебічно відображають волю виборців, - зазначив Вільям Тейлор. - Успішність зусиль України щодо забезпечення незалежної та суверенної демократії є життєво важливою для глобальної безпеки.” “Потреби українського народу є нагальними. Мирний та гарно організований виборчий процес, що сприяє зміцненню довіри громадськості, може наблизити країну до цих прагнень, - зазначила Одрі Гловер. - Однак є ще можливості для вдосконалення процесу. Українці заслуговують на проведення другого туру за вищими стандартами, визначеними в березні.” “Опитування НДІ неодноразово демонстрували, що понад 80% українців прагнуть демократичного майбутнього, - зазначила Лора Джуетт. - Наступному президенту потрібно поставити в пріоритет процес проведення реформ, а першою перевіркою цього стане проведення виборів, що варті довіри.

” Метою роботи делегації є продемонструвати тривалу підтримку міжнародною спільнотою демократичних процесів в Україні та надати об’єктивну оцінку виборчому процесу та політичному середовищу. Члени делегації зустрінуться з представниками політичних партій та виборчих штабів, державними службовцями, представниками громадянського суспільства, медіа та міжнародною спільнотою в Києві та 12 областях України.

У день виборів спостерігачі НДІ відвідають виборчі дільниці на час відкриття, голосування, закриття та під час підрахунку голосів у визначених областях. НДІ організовував міжнародні місії зі спостереження чи оцінювання в понад 65 країнах на більш ніж 135 виборах, здобувши репутацію за неупередженість та професіоналізм у своїй роботі. Місія зі спостереження НДІ проводить свою діяльність на принципах позапартійності та професіоналізму і відповідно до українського законодавства та Декларації принципів міжнародного спостереження за виборами. НДІ також підтримуватиме контакти з українськими національними моніторинговими групами та іншими міжнародними делегаціям зі спостереження протягом виборчого періоду. Робота цієї місії стала можливою завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

                                                                         ###      

НДІ є некомерційною, неурядовою організацією, яка працює задля посилення демократичних інститутів у всьому світі шляхом залучення громадянського суспільства, сприяючи відкритості та підзвітності влади. Для отримання додаткової інформації про НДІ та його програми, будь ласка, завітайте на сайт www.ndi.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-