ПОСТАНОВА Верховної Ради України

ПОСТАНОВА Верховної Ради України

Укрінформ
Про невідкладне розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації, щодо зловживань у Державному концерні "Укроборонпром" та причетності до цього посадових осіб

Верховна Рада України постановляє:

1. Встановити, що повноваження Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних Силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки (далі - Тимчасова слідча комісія) розповсюджуються на будь-які правопорушення у сфері оборони держави, в тому числі вчинені у 2018-2019 роках.

Тимчасовій слідчій комісії невідкладно провести розслідування за матеріалами, які були оприлюднені в засобах масової інформації, з приводу закупівлі запчастин, комплектуючих та обладнання для підприємств Державного концерну "Укроборонпром".

2. Тимчасовій слідчій комісії провести відкрите засідання спільно з уповноваженими представниками Генеральної прокуратури України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро України, Міністерства оборони України, Державного концерну "Укроборонпром" та іншими посадовими особами щодо розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів зловживань у сфері оборони держави.

3. Інформацію Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради України невідкладно.

Рекомендувати народним депутатам України - членам Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності взяти участь у роботі Тимчасової слідчої комісії.

4. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова

Верховної Ради України                                                     А.ПАРУБІЙ

м. Київ 

28 лютого 2019 року

№ 2693-VIII

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-