Ансамбль «NotaBene». «На кінець часу»

Ансамбль «NotaBene». «На кінець часу»

Укрінформ

11 квітня – Міжнародний день визволення в'язнів нацистських концтаборів. Саме цього дня Ансамбль «NotaBene» у складі блискучих київських музикантів представлять свою нову концертну програму.

У першому відділенні прозвучить «Квартет на кінець часу» («Quatuor pour la fin du temps») Олів’є Мессіана (1908 – 1992), твір, створений композитором 1941 року у німецькому концтабрі, де й уперше виконаний просто неба під рясним дощем за участю в’язнів – професійних музикантів. Партію фортепіано на розстроєному інструменті виконував сам автор. У передмові до Квартету композитор зазначив, що твір написано під впливом останньої книги Нового Завіту – Апокаліпсису (Об’явлення Івана Богослова), де є такі слова: «І бачив я Ангела, що сходив із неба. Був одягнений він у хмару, і над головою його веселка була, а обличчя його як стовпи вогняні… Ангел, що я бачив його, стояв на морі і на землі, і зняв він до неба правицю свою та й поклявся Живучим на віки вічні, хто створив небо і те, що в ньому, і землю та те, що в ній, і море й те, що у ньому, що часу більше не буде…».

Центром другого відділення концерту стане знаменита повість-казка Антуана де Сент Екзюпері «Маленький принц», своєрідний маніфест естетики екзистенціалізму. У виконанні майстра художнього слова Олександра Рудька твір постане як моноспектакль в обрамлені музики французьких композиторів.

«НА КІНЕЦЬ ЧАСУ»

ОЛЕКСАНДР РУДЬКО (художнє слово)

А. Сент-Екзюпері – «Маленький принц»

О. Мессіан – Квартет «На кінець часу»

Твори К. Дебюссі, Г. Форе, М. Равеля

Ансамбль «NotaBene» -

РОМАН ЛОПАТИНСЬКИЙ (фортепіано)

ЮРІЙ НЕМИРОВСЬКИЙ (кларнет)

МАКСИМ ГРІНЧЕНКО (скрипка)

АНДРІЙ ПАВЛОВ (скрипка)

ІВАН ГРИЦИШИН (альт)

АРТЕМ ПОЛУДЕННИЙ (віолончель)

Квитки онлайн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-