Національна філармонія України. 09.04.2019 ЛУКА ОКРОС (фортепіано) Грузія

Національна філармонія України. 09.04.2019 ЛУКА ОКРОС (фортепіано) Грузія

Укрінформ

Лука Окрос – один із найяскравіших молодих піаністів сучасної фортепіанної сцени. Талановитий, харизматичний грузинський музикант здобув перемогу у багатьох міжнародних фортепіанних конкурсах, виступав у найвідоміших залах світу, зокрема Карнегі-холл в Нью-Йорку, Kонсертгебау в Амстердамі, Вігмор-холл в Лондоні, Палац музики у Валенсії та інші. Своїм улюбленим композитором вважає Сергія Рахманінова, а кумиром – піаніста Григорія Соколова.

Лука Окрос (справжнє ім’я – Лука Окросцварідзе) народився в Тбілісі. Музикою почав займатись із ранніх літ. Вже у шість дебютував як соліст із Тбіліським Державним симфонічним оркестром.18-річним уперше виступив у Карнегі-холл. Закінчив Тбіліську музичну гімназію ім. Захарія Паліашвілі, Московську консерваторію ім. Петра Чайковського і Лондонський Королівський коледж музики. На сьогоднішній день живе у Лондоні.

У Києві піаніст виступить у рамках філармонічного абонементу «Мистецтво фортепіанної гри», представивши свої інтерпретації творів Шопена, улюбленого Рахманінова і Ліста. Знаний піаніст Ланг-Ланг якось із захопленням висловився про виконання Окросом Другої Угорської рапсодії Ференца Ліста: «Навіть у настільки технічному творі йому не бракує музикальності. Це рідкість!». Столична публіка матиме чудову нагоду у цьому переконатись!     

Програма:

Ф. Шопен – Чотири балади

С. Рахманінов – Музичні моменти, тв. 16,

Ф. Ліст – Угорська рапсодія № 2

Квитки онлайн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-