Тренери, які зобов’язані знайти роботу в 2019 році

Тренери, які зобов’язані знайти роботу в 2019 році

Укрінформ

Футбол влаштований таким чином, що щороку кілька іменитих тренерів сидять без діла й передивляються запрошення від клубів і збірних. 2019 рік не є виключенням, тож постараємося розібратися, хто з тренерів топ-рівня засидівся без роботи та має знайти для себе новий виклик вже найближчим часом.

Арсен Венгер

69-літній француз у головах більшості вболівальників асоціюється з лондонським Арсеналом, і сивого чоловіка в довгому пуховику дійсно складно уявити на чолі іншого клубу після 22 років в Англії. Незважаючи на вік, у Венгера точно ще є порох в порохівницях, а головне – нікуди не поділася пристрасть до футболу. Сам Венгер розуміє, що його тренерська кар’єра близька до завершення. Так чому б до її завершення не спробувати попрацювати в умовній Баварії, щоб вивести клуб з кризи та привести до нових успіхів? Тим більш, у розділі футбол Німеччини на football24.ua/ регулярно з’являються коментарі Венгера, в яких він зізнається, що дуже любить Бундеслігу. За даними сайту, Арсен також може спробувати себе в ролі тренеру китайського, катарського або американського клубу.

https://sport.informator.news/wp-content/uploads/sites/5/2018/10/arsene-wenger-arsenal_ct61gfw5otfk1i40zxkw6ciwj.jpg

Жозе Моуринью

У португальця останнім часом справи йдуть геть погано. Жозе не кращим чином покинув Челсі, потім залишив МЮ, а в сумі ці клуби заплатили Моуринью близько 40 мільйонів євро, щоб розірвати контракти. Невтішні результати, тяжкий характер та надмірна хитрість можуть зіграти злий жарт з Жозе, адже не кожен топ-клуб ризикне зв’язатися з таким тренером. Можливо, Моуринью навіть треба відійти на крок назад, щоб потім зробити два вперед. Не факт, що Жозе знайде в собі сили підписати контракт з умовним англійським чи італійським середняком, та з іншого боку – це буде непогана можливість поновити колишню репутацію.

https://img.gazeta.ru/files3/869/8067869/zhoze-mourinyu1-pic4_zoom-1500x1500-93445.jpg

Антоніо Конте

Ще одна непроста людина, але відмінний тренер, здатний давати результат тут і зараз. Після розставання з Челсі персоною італійця начебто цікавилися МЮ та Реал, але обидва клуби вирішили обійтися тимчасовими кандидатурами. Можливо, влітку хтось з названих топ-клубів і повернеться до варіанту з Конте. Ще є вірогідність повернення до Італії, де можна влаштуватися в Інтері чи Ромі, щоб нарешті скинути Ювентус з чемпіонського трону.

Лоран Блан

Ще не встигли забути чотириразового чемпіона Франції в ролі тренера? На батьківщині Блан виграв 11 трофеїв з Бордо та ПСЖ, а потім зник з радарів, незважаючи на чутки про можливий переїзд до Мюнхену або Манчестера. Для Лорана Блана 2019 рік має бути визначальним – якщо тренер не отримає роботи, пауза в його кар’єрі затягнеться на цілих три роки, а це занадто багато для професіонала.  

Згадуючи найбільш титулованих і відомих наставників, було б неправильно обділити увагою Леонарду Жардіма (екс-Монако), Юлена Лопетеги (екс-Реал) і Філліпа Коку (екс-Фенербахче). Сподіваємося, кожен з перерахованих тренерів ще зможе заявити про себе на весь футбольний світ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-