Інклюзивне навчання та віртуальна присутність: головні освітні тенденції-2019

Інклюзивне навчання та віртуальна присутність: головні освітні тенденції-2019

Укрінформ

У 2019 році світові тренди зі сфери високих технологій активно переходять на сфери освіти. Ми дізналися, які найцікавіші тренди нас чекають попереду.

Персоналізація процесу навчання

В американських вузах іноземних студентів з країн СНД роками вражала одна академічна особливість - можливість студентів коледжів і вузів самостійно обирати предмети для вивчення. У 2019 ця тенденція значно розширить вплив, і тепер процес навчання в усьому світі буде ставати дедалі більш персоналізованим

На практиці це може означати, що студенти будуть обирати на свій розсуд не тільки предмети і викладачів, а й форму практики, види контрольних і лабораторних робіт, а також особистий план навчання. Але це ще не все, даний підбір можливий на основі автоматичних рекомендацій програм, що враховуватимуть персональні дані і особливості кожного студента і даватимуть кращі рекомендації для вибору кожному студенту індивідуально.

Більше практики, менше домашньої роботи

У США і в усьому світі вже давно оцінили підхід до навчання, при якому студенти отримують практичні знання і навички нарівні з теоретичними. Багато вишів пропонують курси стажування не тільки після закінчення навчання, а й на літні та зимові канікули. Це дозволяє зосередитися на отриманні професії, а не витрачати час на підвищення ерудиції та виконання численних рутинних домашніх завдань.

Найближчим часом ми будемо спостерігати тенденцію до збільшення практичної складової навчання й інтерактивних лекцій і уроків, що неминуче призведе студентів до браку часу на підготовку численних домашніх завдань, курсових і есе. Делегувати їх таким сервісам, як papernow.org - єдиний вихід для тих студентів, які завантажені академічними годинами, спортом і роботою.

Підтримка інклюзивного навчання

У 2019 освітні програми університетів США і Європи розширять перспективи навчання для осіб з обмеженими можливостями. Це включає створення зручного навколишнього середовища для маломобільних осіб, в тому числі паркування, пандуси, місця в аудиторіях і т.п. Також програми передбачають роботу з соціумом щодо підвищення навичок спілкування та взаємодії з особами з обмеженими можливостями. Труднощі в соціальній сфері - один з бар'єрів, що відокремлюють цих людей від повноцінної вищої освіти за спеціальністю.

Віртуальна присутність в класі

Це вже не здається фантастичним, і в 2019 році очікується зростання кількості шкіл в Європі, де онлайн-стріми уроків стануть звичайною практикою. Класні заняття по інтернету необхідні з різних причин - від проживання деяких учнів далеко від школи до такої ситуації, як карантин. Налагоджені технології дозволять учням не пропускати заняття, а приєднуватися до віртуальної конференції з учителем або лектором і отримувати всі необхідні знання, в тому числі запитувати і давати відповіді в ході уроку.

Світові тенденції в освіті відображають зміни, які суспільство переживає у зв'язку з глобальною виртуализацією і найближчим часом ми побачимо тільки посилення цієї домінанти в системі навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-