ПОСТАНОВА Верховної Ради України

ПОСТАНОВА Верховної Ради України

Укрінформ
Про Премію Верховної Ради України молодим ученим

Відповідно до норм законів України "Про наукову і науково-технічну діяльність", "Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки", частини другої статті 48 Регламенту Верховної Ради України, а також з метою розвитку вітчизняної науки і техніки, покращення підтримки молодих вчених, створення додаткових можливостей і стимулів для проведення ними фундаментальних і прикладних наукових досліджень та науково-технічних розробок з пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки, підвищення престижності Премії Верховної Ради України молодим ученим Верховна Рада України постановляє:

1. Заснувати 30 премій Верховної Ради України молодим ученим (далі - Премія), розмір кожної з них становить шістдесят прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня року, наступного за роком подання робіт на отримання Премії.

2. Установити, що Премія щороку присуджується молодим ученим - громадянам України віком до 35 років, якщо вчений має вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, або до 40 років, якщо вчений має науковий ступінь доктора наук за отримані вагомі наукові здобутки під час проведення фундаментальних та/або прикладних наукових досліджень.

3. Затвердити Положення про Премію Верховної Ради України молодим ученим, опис диплома та опис нагрудного знака лауреата Премії (додатки 1, 2, 3).

4. Кабінету Міністрів України щорічно під час розроблення проекту закону про Державний бюджет України на відповідний рік передбачати бюджетні призначення Апарату Верховної Ради України, необхідні для здійснення заходів з виплати Премії та вручення відповідних дипломів і нагрудних знаків.

5. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття і застосовується для конкурсного відбору робіт на присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2019 рік і наступні роки.

6. Визнати такою, що втратила чинність, Постанову Верховної Ради України від 16 березня 2007 року № 775-V "Про Премію Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок".

Визначити, що вручення Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2018 рік здійснюється відповідно до Положення про Премію Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок, затвердженого Постановою Верховної Ради України "Про Премію Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок" від 16 березня 2007 року № 775-V.

Голова

Верховної Ради України                                                     А.ПАРУБІЙ

м. Київ 

5 лютого 2019 року

№ 2675-VIII

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-