15 робіт українських митців відправляться в Данію в рамках Portrait Now! 2019

15 робіт українських митців відправляться в Данію в рамках Portrait Now! 2019

Укрінформ

22 лютого у «Львіварні» відкрилася виставка робіт фіналістів відбіркового етапу міжнародного конкурсу портретистики ім. пивовара Я. К. Якобсена Portrait Now! 2019. На ній визначили фіналістів конкурсу з країн Східної Європи, чиї роботи відправляться на міжнародний фінал конкурсу в Данії.

Міжнародне журі разом із президентом Фонду Carlsberg професором Флеммінгом Бессенбахером та генеральним директором Carlsberg Ukraine Євгеном Шевченко привітало митців у Музейно-культурному комплексі пивної історії «Львіварня» та озвучило результати відбіркового етапу. Так, 32 роботи фіналістів уже в травні візьмуть участь у художній виставці на території Музею національної історії в замку Фредеріксборг (Данія), серед яких – 15 робіт українських митців.

Переможцем спеціальної номінації Semper Ardens («Завжди палаючий») від компанії Carlsberg Ukraine став художник Олег Омельченко із Харкова. Його конкурсна робота виконана в техніці офорту (гравіювання на металі) та, за словами генерального директора компанії Carlsberg Ukraine, найбільш відповідає духу номінації, запровадженої на честь засновника Carlsberg Group Я. К Якобсена – «практично-мрійливого майстра пивоваріння, що створив для своєї компанії філософію, в основі якої лежить прагнення досконалості».

«Цей портрет – спроба самопізнання самолюдини і спроба побачити в собі глибини та намітити перспективи. На цій картині Я дивлюся в майбутнє. Поки працював, згадав моменти з юності та чому обрав цю сферу і захотів малювати», — розповідає про свою роботу Олег.

У день відкриття на відвідувачів виставки чекало й чимало інших активностей. Професійні художники малювали портрети всіх охочих, проводилися розігрування творчих призів, а художниця піском відтворила в десятихвилинному шоу історію становлення Carlsberg Group. Професор Флеммінг Бессенбахер провів зустріч із молодими українськими науковцями та стартаперами і поговорив із ними про новітні наукові розробки, їх зв’язок зі сталим розвитком та про роль бізнесу в корисних інноваціях.

«Мене дуже тішить, що стільки талановитих людей готові ділитися і діляться своєю творчістю, і що ця творчість знаходить позитивний відгук аудиторії. Наша компанія пишається можливістю підтримувати культурні проекти міжнародного рівня. Україна багата на таланти, а ми допомагаємо відкрити їх світові», — відмітив під час заходу генеральний директор Carlsberg Ukraine Євген Шевченко.

Експозиція робіт фіналістів відбіркового етапу Portrait Now! 2019 триватиме у «Львіварні» до 19 березня. Поруч із конкурсними портретами на ній виставлені автопортрети зірок українського шоубізнесу, які малювали на підтримку Portrait Now! 2019 впродовж листопада-грудня 2018 року.

Адреса «Львіварні»: м. Львів, вул. Клепарівська, 18 (територія Львівської пивоварні).

Portrait Now! - міжнародний конкурс для всіх поціновувачів портретистики, покликаний розкрити красу як класичного, так і сучасного підходів до мистецтва. Організатором конкурсу незмінно виступає Фонд Carlsberg, який активно інвестує в розвиток культури ще з 1882 року. Тоді засновник компанії пивовар Я. К. Якобсен відкрив Музей національної історії в замку Фредеріксборг (Данія). Щоб зацікавити суспільство в портретному живописі, музей з перших років свого існування замовляв художникам портрети знаменитостей.

Фонд Carlsberg керує однією з найбільших міжнародних пивоварних компаній — Carlsberg Group, а також заохочує розвиток науки, мистецтва і культури. У 2018 році компанії Carlsberg Ukraine випала честь організувати і провести відбірковий етап Portrait Now! 2019 для країн Східної Європи. Фіналісти цього етапу поборються за головний приз конкурсу — 85 000 датських крон — на виставці в замку Фредеріксборг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-