Нову редакцію проекту Перспективного плану формування територій Вінниччини затвердили зі змінами

Нову редакцію проекту Перспективного плану формування територій Вінниччини затвердили зі змінами

Укрінформ

Понад годину у сесійній залі депутати розглядали питання щодо нової редакції проекту перспективного плану формування територій громад Вінницької області. 11 із 27 районів до нього не увійшли. В цілому за нову редакцію зі змінами проголосували 46 депутатів.

Згідно рішення з Перспективного плану вилучаються для подальшого обговорення такі райони – Барський, Вінницький, Гайсинський, Крижопільський, Липовецький, Могилів-Подільский, Мурованокуриловецький, Тиврівський, Чернівецький, Шаргородський та  Немирівський.

Також депутати проголосували за такі зміни: до Хмільницької ОТГ  приєднати села Літинського району Журавне та Уладівку, до Оратівської ОТГ приєднати села Медівку та Кожанку,  до Погребищенської ОТГ приєднати село Мончин, до Тростянецькоої ОТГ приєднати Оляницю, до Жмеринської ОТГ приєднати Коростівську громаду.

– Депутати облради ухвалили нову редакцію проекту перспективного плану формування територій громад Вінницької області, який визначає кількість і конфігурацію ОТГ. Утім, не всі території увійшли до цього документу – 11 із 27 районів з нього в ході розгляду на сесії виключені через відсутність консенсусу на рівні місцевих громад стосовно меж ОТГ, – повідомив доповідач з зазначеного питання – перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

За його словами, до варіанту перспективного плану, запропонованого на розгляд сесії розробниками документу, також внесено зміни стосовно запропонованих меж потенційних ОТГ по 9 з 17 «ухвалених» районів. Що стосується територій, де наразі конфігурація ОТГ залишається невизначеною, їх після консультацій та досягнення узгоджених рішень внесуть до Перспективного плану, як доповнення на наступних сесіях обласної Ради. Ухвалення нового Перспективного плану дасть можливість створення ОТГ у районах, де змогли досягти згоди стосовно меж і центрів майбутніх об’єднаних громад і розблокує можливість отримання додаткового фінансування з держбюджету у вигляді субвенцій на розвиток новостворених ОТГ, орієнтовно – в обсязі 200 млн грн.

Своїм рішенням депутати скасували дію рішення обласної Ради від 2015 року, яким було затверджено попередній варіант Перспективного плану формування територій громад Вінницької області. Ним передбачалося створення на території області понад ста об’єднаних громад. В новому варіанті пропонується зменшити їхню кількість до 68, з урахуванням потенційної спроможності ОТГ, зокрема, фінансової та охоплює 100 відсотків території з урахуванням міст обласного значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-