Депутати підтримали звіт голови Вінницької облради Анатолія Олійника

Депутати підтримали звіт голови Вінницької облради Анатолія Олійника

Укрінформ

У вівторок у ході 37 чергового засідання сесії обласної Ради депутати заслухали звіт голови обласної Ради Анатолія Олійника за 2018 рік. Відтак, проект рішення щодо звіту підтримали 61 обранець з 69 присутніх.

Анатолій Олійник поінформував присутніх про свою діяльність, про роботу найвищого самоврядного органу Вінниччини – обласної Ради та її виконавчого апарату за період з 1 січня по 31 грудня 2018 року.

– 30 січня на сайті Вінницької обласної Ради був розміщений проект рішення «Про звіт голови обласної Ради Олійника А.Д. за 2018 рік», – сказав у своєму виступі голова обласної Ради Анатолій Олійник. – Більш детально зі звітом ви мали змогу ознайомитись під час обговорень на засіданнях постійних комісій та із надісланих сесійних матеріалів.

Насамперед, дякую усій вінницькій громаді та депутатам, які понад три роки тому довірили мені очолити найвищий самоврядний орган Вінниччини.

Зазначаю, голова обласної Ради є одночасно також і керівником виконавчого апарату обласної Ради. Маю низку посадових обов’язків, серед яких – організація роботи депутатського корпусу 7 скликання та виконання представницьких функцій Вінницької обласної Ради в області, в Україні та за кордоном.

На початку цього скликання у сесійній залі ми задекларували, що робота депутатського корпусу та виконавчого апарату базуватиметься на фундаментальних принципах – законності, демократичності, прозорості, гласності, колегіальності й контролю за виконанням рішень, які сприяли б ефективності виконання обласних програм, сесійної діяльності, роботи постійних комісій обласної Ради.

У 2016-2017 роках Рух «Чесно» та ГО «Прозорі ради» визнали Вінницьку обласну Раду найпрозорішою в Україні. Впродовж минулого року ми й надалі працювали в цьому ж напрямі.

При підготовці й розробці проектів рішень неухильно дотримуємось вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо їх оприлюднення за 20 робочих днів на офіційному сайті. Це дає можливість депутатам обласної Ради та громадськості завчасно ознайомитися із проектами рішення та довідковими матеріалами.

Сесії проводяться відкрито і гласно, із забезпеченням вільного доступу громадян.

Минулого року проведено 8 пленарних засідань обласної Ради. У цій сесійній залі прийнято 165 рішень.

Голова обласної Ради прозвітував перед депутатами і про роботу постійних комісій, якими було проведено проведено 109 засідань. На цих засіданнях було розглянуто 1314 питань різних напрямів.

Усі засідання постійних комісій обласної Ради відбуваються за принципом прозорості та гласності. На засідання запрошуються громадські активісти, члени громадських організацій, волонтери, експерти з різних сфер, представники громад Вінницької області, також завжди присутні засоби масової інформації.

У ході звіту очільник облради також проаналізував хід виконання Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року та низки обласних програм. Серед головних завдань 2018 року він назвав наповнення бюджету, виплата зарплат та пенсій, вирішення соціально-економічних питань шляхом ухвалення цілої низки ефективних обласних програм, які сприяли і сприятимуть сталому розвитку Вінниччини, та здійснення контролю за їхнім виконанням.

Також було висвітлено інші аспекти діяльності облради.

Більш детально зі звітом можна  ознайомитись на офіційному сайті обласної Ради на посиланням: https://vinrada.gov.ua/zvit-golovi-vinnickoi-oblasnoi-radi-anatoliya-olijnika-za-2018-rik.htm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-