Все, що потрібно знати українцям про навчання в США і Європі: чек-лист

Все, що потрібно знати українцям про навчання в США і Європі: чек-лист

Укрінформ

Диплом європейського або американського вузу допоможе почати кар'єру з вищоъ сходинки, тому багато абітурієнтів прагнуть потрапити на навчання за кордон. Підготуватися до цього і успішно адаптуватися в новому середовищі допоможуть наші поради.

Як підготуватися до вступу

Абітурієнтам слід почати готуватися заздалегідь, оскільки процес вступу до іноземного університету займає від 6 до 12 місяців, включно з підготовчими курсами і ознайомчими поїздками. Почати слід зі звернення до компанії, яка допомагає з освітою за кордоном, вибравши надійну, з достатньою кількістю позитивних відгуків.

Далі йде процес вибору навчального закладу. Підготувати документи можна за 2-3 місяці, до пакету входить декілька видів соціальних довідок (про здоров'я, фінансові документи тощо), документи для виїзду за кордон і про освіту. До пакету обов'язково додається характеристика і написаний від імені абітурієнта мотиваційний лист. Скласти пакет для відправки до вишу, підготуватися до співбесіди і відправитися на навчання допомагають фахівці освітніх компаній або організації при посольствах країн.

Навчальний процес гнучкий, але інтенсивний

Абітурієнтам, які здобули освіту в середніх школах країн СНД, може здаватися дивним, що студенти самі вибирають предмети для вивчення. Деканат ніяк не контролює цей вибір, тож учні можуть вивчати предмети в химерних поєднаннях, таких як економіка і живопис, біологія і право. Студенти можуть отримати рекомендації, але в цілому деканат не тисне і дозволяє формувати академічне навантаження відповідно до потреб студента.

При цьому, дорого заплативши за навчання (студентська позика або заощадження батьків), молоді люди не прагнуть менше вчитися, навпаки, інтенсивно навчаються, щоб по максимуму отримати знання і навички для майбутньої роботи. Тут немає прагнення отримати диплом заради диплома. У Штатах і Європі давно цінується тільки реальна освіта, а не формальний документ.

Особливості контролю успішності

Матеріали для студентів вишів, які професори щедро роздають на самостійне вивчення, можуть становити до 50% всіх навчальних матеріалів курсу. При цьому перевірка знань дещо ускладнена, тому багато викладачів вважає за краще проводити не тести, а контрольні роботи у вигляді домашнього есе. Навчання в американському виші важко уявити без цих щотижневих творів з усіх предметів, так що на уїк-енд їх накопичується чимало.

Класичне есе студента - це роздуми над гострою соціальною або морально-етичною проблемою в письмовому вигляді на 1-2 сторінки. Написати один такий текст для багатьох є важким завданням, що вже говорити, коли таких завдань 5-6 на тиждень.

Сервіси онлайн-замовлень есе і творів, такі як samedayessay.com, допомагають підготувати матеріали для роботи за кілька днів або навіть годин, так що можна не турбуватися про залік, зайнявшись натомість більш важливими справами. Студенти США вважають за краще отримувати більше знань на практиці або витрачати свій час на заробіток, а не нескінченний збір інформації в бібліотеках.

Іноземні вузи приймають тисячі студентів щорічно з усього світу, тому немає підстав вважати, що це нереальна мрія, проте перед від'їздом варто дізнатися якомога більше про систему освіти і особливості місцевого навчання, щоб не потрапляти в складні ситуації. Це допоможе обійти підводні камені і домогтися успіху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-