Чим система освіти в Україні відрізняється від США

Чим система освіти в Україні відрізняється від США

Укрінформ

Американська освіта популярна в усьому світі, а такі університети, як Гарвард, Єль і Прінстон - є брендами не тільки в студентському, а й в науковому світі. Відмінності американської вищої освіти від української суттєві, тому ми зібрали головні риси вищих шкіл США для швидкого уявлення про навчання в цій країні.

Особливості освіти в США

В останні роки українська система освіти наблизилася до європейської та американської завдяки так званому Болонському процесу, тобто переходу на традиційні для Заходу рівні підготовки: бакалавр і магістр. Американська магістратура може тривати два роки на відміну від української річної програми.

В Україні наступним етапом є аспірантура, за нею докторантура, а в Штатах аспіранти після успішного захисту отримують вчений ступінь доктора наук, а не кандидата.

Для іноземних студентів в США передбачені кілька варіантів адаптації - підготовчий курс (1 рік) поза програмою бакалаврату або адаптаційний курс, який збігається з першим курсом бакалавра.

Вартість навчання у вузах України і США

Різниця систем освіти відображена ще й в середньому прайсі навчальних закладів. В Україні отримати вищу освіту набагато дешевше, ніж у Штатах, особливо, якщо вибрати заочну форму навчання.

Вартість 1 курсу (1 рік) в українських вузах коливається в залежності від рівня акредитації (університет, академія, інститут, коледж і т.д.), престижу закладу, обраного фаху і міста. Отримати ступінь бакалавра можна за ціною від 150 до 1 600 доларів, магістра від 200 до 1 100 доларів.

У США освіта коштує по-різному і залежить від імені університету, приналежності його до легендарної Ліги плюща, від регіону країни. Навчання обійдеться в суму від 8 000 до 50 000 доларів за 1 рік. Американці набагато частіше українців беруть студентські позики для отримання освіти, погашати які планують під час і після закінчення навчання.

Університетський спорт в США

Спортивні команди американських вузів - культове явище в США. Їх учасники мають шанси потрапити у великий спорт, про що пам'ятають студенти, докладаючи багато зусиль на тренуваннях, щоб змінити своє життя і стати професійним спортсменом. Іноді успішність при цьому знижується, але майбутні зірки НБА або Ліги бейсболу не дуже через це засмучуються.

Причина, з якої студенти делегують написання есе та курсових стороннім виконавцям, таким як сервіс grademiners.com - це брак часу на збір і підготовку інформації. Почасти це відбувається тому, що учні бувають зайняті роботою в компанії, грають за університетську команду або просто неорганізовані. Але також це відображає перевантаженість студентів письмовими есе в той час, коли все навколо стає віртуальним і мобільним, вони просто не хочуть ускладнювати собі життя не актуальними завданнями.

Відмінності систем освіти в США і в Україні значні, тому українському студенту, коли він вирушає на навчання в Штати, варто врахувати складний період адаптації. Однак усі пройдені труднощі і зусилля варті якісної освіти і престижного диплому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-