Як фестивалі допомагають громадам створити власні бренди

Як фестивалі допомагають громадам створити власні бренди

Укрінформ
Проводжали зиму смачно, культурно та децентралізаційно представники кількох об’єднаних територіальних громад, які завітали на другий децентралізаційний фестиваль «Щедра Масляна» у Сурсько-Литовській ОТГ на Дніпропетровщині.

Про це повідомила прес-служба Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

«Дніпропетровський ЦРМС з метою обміну досвідом кращих практик розвитку ОТГ ще у 2018 році запропонував проведення децентралізаційних фестивалів громад. На підтримку цієї ініціативи експертами ЦРМС було розроблено типове положення про проведення таких фестивалів, ініціатором яких є ОТГ, а співорганізатором - Дніпропетровський ЦРМС. За результатами проведення децентралізаційних фестивалів громади створили власні бренди, розширили коло партнерів, у тому числі міжнародних, а також вийшли на новий рівень власного розвитку. Враховуючи популярність проведення децентралізаційних фестивалів як серед громад області, так і серед ОМС, у цьому році кількість бажаючих провести такі заходи збільшилася», - зазначають в ЦРМС.

В програмі фестивалю були конкурсні концерти із творчими номерами за тематикою семи днів Масляної. А також – кулінарне змагання млинців, пиріжків та вареників найкращих кулінарів громад.

Як зазначила директор Будинку культури Новомиколаївської ОТГ Тетяна Мазніченко, потенціал українського національного розвитку у місцевих громадах, це те, що об’єднує українців, як націю.

«Жіночки нашого Новомиколаївського вокального колективу «Червона калина». Вони розмовляють і на суржику, і чистою українською, і російською. Але разом вони вже понад 30 років. Бо їх об'єднує любов до співу і свого рідного села», - написала Мазніченко.

У Центрі розвитку місцевого самоврядування підкреслюють, що такі фестивалі являють собою святковий тандем національної автентичності та відтворення традицій на рівні сьогодення.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-