Двадцятеро освітян з Вінниччини  навчались у проекті «Активний вчитель з харизмою»

Двадцятеро освітян з Вінниччини навчались у проекті «Активний вчитель з харизмою»

Укрінформ

В рамках проекту «Активний вчитель з харизмою», який спільно реалізовується Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування та Фундацією ФЕРСО відбувся дводенний семінар для 20 вчителів Вінниччини.

Під час вітального слова голова обласної ради Анатолій Олійник розповів про багаторічну співпрацю ВОАОМС з ФЕРСО, що розпочалася ще 13 жовтня 2016 року. А також зазначив, що з моменту підписання угоди про співпрацю та до сьогодні триває реалізація низки спільних проектів  у освітній сфері: «Дебатні клуби у Вінницькій області» та «Дебатні клуби у Вінницькій області. Видання 2» та два навчальні візити директорів шкіл з Вінницької області до Лодзинського воєводства.

Віце-консул Республіки Польщі у Вінниці АгнєшкаГуральська,  висловила своє захоплення співпрацею Вінницької області, зокрема ВОАОМС, з польською стороною: «Дійсно Вінниця та Вінницька область, зокрема Асоціація, є надійним партнером для реалізації проектів, а міська та обласна влада це розуміє та підтримує».

Директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Володимир Буняк висловив щиру подяку польським партнерам проекту за багаторічну співпрацю: «Ми – два народи, що живуть поруч і підтримують дружні стосунки та чим більше ми співпрацюємо, тим краще розуміємо один одного, що, беззаперечно сприяє подальшому розвитку співпраці та процвітанню. І чим більше ми залучатимемо дітей у наші проекти, тим більше вони поширюватимуть знання серед однолітків, що сприятиме розвитку обох країн».

Віце-президент Фундації «ФЕРСО» Ярослав Ващик під час вітального слова до учасників заходу зазначив, що проект «Вчитель з харизмою» є частиною нашої  багаторічної співпраці з ВОАОМС, але аж ніяк не завершальною.

Після завершення офіційної частини заходу розпочалися заняття для вчителів на теми: «Що означає бути тренером?», «Етика тренерської роботи», «Методи спілкування», під час яких учасники зрозуміли в чому відмінність між роботою вчителя і тренера та як застосовувати тренерські уміння у своїй роботі.

Другий день занять був присвячений заняттям спрямованим на розвиток тренерських здібностей та роботі в команді.

«Наступним етапом проекту буде навчальна поїздка вчителів до Лодзинського воєводства, де вони матимуть змогу отримати нові знання та навички та познайомитися з роботою системи освіти в Польщі, а далі, по поверненню, учасники застосують здобуті вміння та навички у своїх школах» , – повідомила координатор проекту від ВОАОМС Ірина Лезнівська.

Дводенний семінар  є першим етапом спільного проекту Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування та Фундації «Ферсо» за підтримки Маршалківської управи Лодзинського воєводства Республіки Польща, Департаменту у освіти та науки Вінницької ОДА та  КВНЗ «Академія неперервної освіти».      

 Проект реалізовується в рамках програми RITA, що фінансується спільно  Польсько-Американським Фондом Свободи та фондом «Освіта для демократії».

Проект «Активний вчитель з харизмою» спрямований на вчителів Вінницької області з усіх предметів. Його мета полягає в тому, щоб озброїти вчителів компетентними тренерськими вміннями, збагативши їх майстерність і допомогти самоусвідомити те, що успіх в галузі освіти багато в чому залежить від особистості, свідомості вчителя, його компетенції і готовності до змін, а інструментом його роботи є енергія, ентузіазм і бажання працювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-