У Києві 11-15 лютого пройшла перша «Академія ЄС – Східне партнерство»

У Києві 11-15 лютого пройшла перша «Академія ЄС – Східне партнерство»

Укрінформ

У Києві упродовж 11-15 лютого 2019 р. тривала перша «Академія ЄС – Східне партнерство» у рамках проекту «EU-EaP Academy: Supporting Next Generation of Scholars in European Studies» за підтримки Програми ЄС Еразмус+ напряму ім. Жана Монне у рамках проекту 599865-EPP-1-2018-1-UA-EPPJMO-PROJECT. Цей захід є спільною ініціативою трьох академічних об’єднань європеїстів з країн Східного Партнерства: Української Асоціації викладачів та дослідників європейської інтеграції, Асоціації співтовариства дослідники Європейського Союзу (Молдова) та  Асоціації досліджень Європейського Союзу  (Грузія).

«Академія ЄС – Східне партнерство» стала першим важливим кроком на шляху побудови дійсно ефективної мережі співпраці молодих вчених з країн Східного партнерства у сфері Європейських студій. Адже на відміну від представників громадянського суспільства чи органів місцевого врядування, академічна спільнота позбавлена постійного майданчику для взаємодії у рамках Східного Партнерства. Ще одним чинником, який спонукав до проведення «Академії ЄС – Східне партнерство», стала відсутність об’єктивної та фахової інформації в країнах-партнерах про те, як інші східноєвропейські партнери розбудовують свої відносини з ЄС. Також вагомою складовою цієї ініціативи була можливість для молодих науковців вдосконалити свої дослідницькі компетентності, щоб належним чином інтегруватися у європейську академічну спільноту. 

Для участі в «Академія ЄС – Східне партнерство» було відібрано 36 учасників з 124 претендентів з країн Східного партнерства та країн ЄС. Основною ціллю цієї академічної ініціативи було забезпечити цілісне розуміння та водночас надати можливість учасникам співставити сучасний стан і перспективи двосторонніх та багатосторонніх відносин ЄС з країнами Східного партнерства. З цією метою були запрошені дослідники та фахівці з провідних університетів та аналітичних центрів, високопосадовці ЄС, представники громадянського суспільства як з Європейського Союзу, так і з усіх шести країн Східного партнерства.

У рамках Академії, зокрема, було проаналізовано роль Європейського Союзу у Східній Європі, простежено особливості відносин ЄС з кожною країною-учасницею Східного партнерства, зокрема особливості процесу імплементації Угод про Асоціацію у Грузії, Молдові та Україні та формати взаємодії Азербайджану, Білорусі та Вірменії з цим інтеграційним об’єднанням. З метою забезпечити цілісне розуміння та водночас надати можливість співставити сучасний стан і перспективи двосторонніх та багатосторонніх відносин ЄС з країнами Східного партнерства були запрошені спікери як з Європейського Союзу, так і з усіх шести країн Східного партнерства.

Голова Представництва ЄС в Україні пан Хьюг Мінгареллі поділився своїм баченням відносин ЄС з його східноєвропейськими сусідами. Учасники та гості високо оцінили виняткову можливість поспілкуватися з Послом ЄС в Україні.

 «Академія ЄС – Східне партнерство» є частиною зусиль Української Асоціації викладачів та дослідників європейської інтеграції, що спрямовані на творення більш сучасного, інклюзивного та динамічного професійного середовища для українських освітян і науковців, які спеціалізується на вивченні європейських інтеграційних процесів. Діяльність Асоціації націлена на налагодження дієвої співпраці на загальнодержавному рівні між викладачами і дослідниками, що працюють у різних частинах України, та забезпечення для них можливостей представити свій освітянський  досвід і наукові досягнення більш широкому загалу на національному та міжнародному рівнях. Детальніша інформація про діяльність асоціації: http://aprei.com.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-