Фотовиставка, присвячена виведенню військ з Афганістану

Фотовиставка, присвячена виведенню військ з Афганістану

Укрінформ
До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Афганістану  у колонній залі Київської міської державної адміністрації  5 лютого було представлено тематичну фотовиставку.

Афганська війна тривала майже 10 років. Через горнило Афганської війни пройшло понад 160 тисяч українців. Додому не повернулись 3360 наших співвітчизників, поранення отримали більше 8000 українців, з них 4687 отримали інвалідність. Виведення радянських військ з території Афганістану почалось у 1988 році, а  15 лютого 1989 року були повністю виведені радянські війська.

З початком антитерористичної операції із захисту незалежності та територіальної цілісності України колишні воїни-«афганці» виступили на захист Батьківщини. Вони передавали свій воєнний досвід молодим бійцям, підкріплюючи їх бойовий дух.  20  «афганців» віддали своє життя за незалежність України у війні на сході. Пам`ять про бойових побратимів залишається у наших серцях.

Виставка підготовлена та проведена Київською міською спілкою ветеранів Афганістану за підтримки посольств країн, які входили до складу колишнього СРСР.

У експозиції використано документальні фото періоду війни в Афганістані та світлини, що показують життя ветеранських громадських організацій у післявоєнний час.

Урочисту презентацію виставки відкрили перерізанням символічної стрічки під звуки Державного Гімну України у виконанні Київського академічного муніципального естрадно-духового оркестру.

Участь у відкритті виставки взяли представники Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції на чолі із її керівником Ігорем Мальцевим.

Почесними гостями були матері та дружини загиблих, представники посольств, ветерани війни в Афганістані, учасники АТО/ООС.

Своєю виконавчою майстерністю з численними відвідувачами виставки поділились заслужена артистка України Інеш Кдирова, творча група «Ташакор» з Білої Церкви, бард Леонід Мухін та інші виконавці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-