ПАМ’ЯТІ НЕБЕСНОЇ СОТНІ . Джузеппе  Верді – РЕКВІЄМ

ПАМ’ЯТІ НЕБЕСНОЇ СОТНІ . Джузеппе Верді – РЕКВІЄМ

Укрінформ

20 лютого – річниця пам’яті героїв Небесної сотні. Традиційно цю сумну дату вшановують і в Національній філармонії України. Цього разу із концертом-присвятою виступлять Національний симфонічний оркестр України під орудою Володимира Сіренка та Національна академічна капела «Думка» (диригент – Євген Савчук). Солісти – Оксана Крамарєва (сопрано), Алла Позняк (мецо-сопрано), Олександр Чувпило (тенор) та Сергій Магера (бас). У програмі – Реквієм Джузеппе Верді.

Реквієм Верді написано 1874 року і присвячено пам’яті композитора Джоакіно Россіні. «Хоч мене й не пов’язувала з ним тісна дружба, я оплакую разом зі всіма втрату цього великого артиста, — писав Верді. — У світі погасло велике ім’я! Це ім’я одне з найпопулярніших в нашу епоху, і це була слава Італії!». Реквієм написано на канонічний латинський текст, при цьому композитор дуже вільно поводиться зі структурою окремих частин, що суперечить канону.

Прем’єра твору відбулася 22 травня 1874 року в Мілані, у соборі Сан Марко під керуванням автора, а через три дні — також і в театрі Ла Скала. Обидва виконання пройшли з величезним успіхом.  

Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України

Художній керівник і головний диригент – ВОЛОДИМИР СІРЕНКО

Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка

Національна заслужена академічна капела України «Думка»

Художній керівник –  ЄВГЕН САВЧУК

Солісти –

ОКСАНА КРАМАРЄВА (сопрано)

АЛЛА ПОЗНЯК  (мецо-сопрано)

ОЛЕКСАНДР ЧУВПИЛО (тенор)

СЕРГІЙ МАГЕРА (бас)

Квитки продаються у касі філармонії -(044) 278-16-97, в театральних касах м.Києва та онлайн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-