На Вінниччині за рік реалізовано 34 інвестиційні проекти загальною вартість 4,5 млрд грн

На Вінниччині за рік реалізовано 34 інвестиційні проекти загальною вартість 4,5 млрд грн

Укрінформ

На Вінниччині у продовж 2018 року в промисловості реалізовано 34 інвестиційні проекти загальною вартість 4,5 млрд грн, що свідчить про високу інвестиційну привабливість регіону.

Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко

« 2018 році в промисловості області реалізовано 34 інвестиційні проекти на загальну суму 4,5 млрд. грн., а це створення майже 3 тис. нових робочих місць. Зокрема, у  харчовій та переробній галузі – 16 проектів на суму 2,25 млрд. грн, які забезпечили роботою  1050 людей.В галузі альтернативної енергетики реалізовано 7 проектів на  849 млн грн. Це ще плюс  35 робочих місць. Три проекти  на суму 353 млн грн завершено в машинобудуванні, - маємо додатково 1500 робочих місць. По одному інвестиційному проекту інвемтор реалізували в добувній галузі(9 млн грн, 45 робочих місць) та деревообробці (962 млн грн, 300 робочих місць). Маємо іще шість втілених у життя інвестиційних проекти на суму 113 млн грн, де створено 60 робочих місць», - повідомив Гижко.

За його словами, найбільше інвестиційних проектів у промисловості в 2018 році було реалізовано у містах Вінниця (6 проектів), Ладижин (4 проекти) та у Піщанському районі (3 проекти).

«На даний час приватні інвестори продовжують співпрацю з нашим регіоном. У сфері промисловості реалізується наразі 58 довгострокових інвестиційних проектів (період їх реалізації 2019-2022 роки) на загальну суму 8,54 млрд грн, що дозволить створити додатково 3850 нових робочих місць», - зазначив Андрій Гижко.

Серед найпотужніших проектів 2019 року, що забезпечать значний поштовх розвитку виробничої сфери області слід відмітити продовження реалізації спільного проекту ДП «Електричні Системи» у співпраці з компанією DELPHI, щодо розширення потужностей заводу з виробництва автомобільних кабелів. А також, реалізацію екологічного проекту ТОВ «Вінницька птахофабрика» із запуску в дію біогазового комплексу для виробництва електроенергії потужністю 20 МВт (сировина для біогазового комплексу – відходи виробництва).

Також упродовж поточного і наступного років в  м. Гнівань буде збудовано завод з поглибленої переробки кукурудзи, у м. Немирів планується запуск нової лінії заводу із випуску кабельної продукції для автомобілів компанії «Fujikura», а в с. Демківка Тростянецького району - будівництво заводу «Дакса Бунге Україна» з переробки кукурудзи на крупу та борошно.

Три інвестиційні проекти потужних міжнародних компаній будуть реалізовані у Вінниці. Йдеться, зокрема, про будівництво компанією «Head International Holding GmbH» заводу з виробництва продукції для зимових видів спорту (лижі, лижні черевики та лижні кріплення) на території індустріального парку, введення в дію заводу з виробництва сонячних панелей компанії «KNESSGROUP» проектною потужністю виробництва 400 МВт на рік, а також введення в експлуатацію наступної черги заводу з виробництва холодильного обладнання для напоїв компанії UBС Group («Українська пивна компанія») - «Greencool».

У 2019 році найбільше інвестиційних проектів у промисловості буде впроваджуватись у Липовецькому районі (8 проектів), Тиврівському (4 проекти), Хмільницькому районі (4 проекти) та м. Вінниця (7 проектів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-