Як влаштуватися на роботу без досвіду?

Як влаштуватися на роботу без досвіду?

Укрінформ

Відсутність досвіду роботи з бажаної посади (навіть з відповідною освітою) — мабуть, найбільша проблема при працевлаштуванні. Вона настільки поширена, що з нею зустрічається практично кожен претендент.

Розкажіть про все, що хоч якось пов’язане з бажаною посадою

Можливо, у вас все ж є якісь компетенції, які стосуються потенційної майбутньої роботи. Може, ви й не працювали дизайнером, але малюєте арти в форматі «для себе» або для вузького кола шанувальників. Може, у вас немає досвіду на посаді розробника ПЗ, але ви деякий час займалися техпідтримкою будь-якого програмного продукту. Про всі такі речі: пов’язані як з вашим досвідом на інших посадах, так і з особистими заняттями — не буде зайвим згадати. Так ви дасте працедавцю зрозуміти, що у вас є потенціал для успішного виконання робочих обов’язків.

Знайдіть компроміс між своїми бажаннями і можливостями ринку праці

Запропонована на сайтах на кшталт HeadHunter робота в Києві — величина динамічна, яка постійно змінюється. Одні вакансії закриваються, з’являються інші. І з одного боку, щоб отримати необхідний досвід, часом має сенс погодитися на досить низьку посаду. З іншого — немає нічого більш постійного, ніж тимчасове, і деколи вигідніше витратити на пошуки більше часу, але дочекатися тієї вакансії, яка забезпечить вам більш швидкий старт.

Приділіть увагу всім складовим відгуку на вакансію

Йдеться про такі речі, як:

  1. Портфоліо — це найочевидніше. Постарайтеся заповнити його якомога більш грамотно і повно, і врахуйте першу пораду з нашої статті.
  2. Супровідний лист. Його потрібно писати завжди, навіть якщо роботодавець не визначив це як обов’язкову умову для відправлення відгуку.
  3. Тестове завдання. Якщо роботодавець пропонує його виконати, це може виявитися вашою можливістю проявити себе, показати, що ви дійсно здатні опанувати потрібні навички.

І, звичайно ж, підготуйтеся захищати свою позицію під час співбесіди. Не варто вводити працедавця в оману, але переконати його в тому, що ви можете швидко освоїти необхідні компетенції, беззаперечно потрібно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-