Вінницькі проекти-2019: е-квиток, нові підприємства, садочки і реконструкція аеропорту

Вінницькі проекти-2019: е-квиток, нові підприємства, садочки і реконструкція аеропорту

Укрінформ

Вінницький міський голова Сергій Моргунов у п’ятницю назвав основні проекти, над реалізацією якими працюватиме міська рада у 2019 році.

«У наступному році плануємо добудувати сучасний корпус лікарні швидкої медичної допомоги, капремонт вулиці Данила Нечая, відкрити два дитсадки, продовжити очищення русла Південного Бугу – купимо ще один земснаряд та баржу. За підтримки держави - залучити ресурс на реконструкцію злітно-посадкової смуги нашого «Міжнародного аеропорту Вінниця» та прокласти «оксамитовий шлях» для трамваїв на Соборній», - написав Сергій Анатолійович на своїй сторінці у «Фейсбуку», підсумовуючи озвучені на сесії міської ради плани міської влади на 2019 рік.

Загалом, нові проекти реалізовуватимуться за п’ятьма пріоритетними напрямками розвитку міста:  сильна громада, економічний та інфраструктурний розвиток,  просторовий розвиток та соціальне життя.

Так, наприклад, наступного року міська рада планує затвердити Концепцію інтегрованого розвитку міста «Вінниця-2030», провести паспортизацію проектів, створити базовий план реалізації Концепції. Також відбуватиметься подальша інтеграція громади селища Десна в міське середовище Вінницької міської об'єднаної територіальної громади. Планується запровадити в ЦНАП «Прозорий офіс» повноцінний call-центр, створити віддалені робочі місця адміністраторів Прозорого офісу для обслуговування мешканців мікрорайонів «Корея», П’ятничан та Десни.

Серед найбільш значимих проектів – запровадження системи е-квитка в громадському транспорті (580 одиниць. транспорту, 550 точок поповнення карток, 50 табло на зупинках, мобільний додаток та Інтернет-портал).

«Фактично, до кінця 2019 року ми повинні повноцінно завершити цю роботу в муніципальному транспорті, а далі будемо продовжувати її серед приватних перевізників», – каже міський голова.

Також у місті хочуть розробити Концепцію створення Центру перепідготовки кадрів на базі одного з ПТНЗ із врахуванням європейського досвіду. Крім того – збудувати ІІІ чергу міської системи централізованого оповіщення населення. Впровадити відеоаналітику із застосуванням елементів штучного інтелекту в рамках реалізації програми цифрового розвитку.

Міський голова розповів, що у 2019 році планується затвердити ще й Концепцію розвитку Вінницького інноваційно-технологічного парку і створення та відкриття його основних компонентів: Центру розвитку підприємництва; стартап-акселератора.

«Минулого року ми підписали відповідний Меморандум з Келецьким інноваційним технологічним парком щодо спільної реалізації цього проекту. Технопарк  буде розташований в колишньому приміщенні заводу «Кристал». Це 6000 кв. м, де буде створено фактично до 1000 робочих місць. Це можливість для молодих людей реалізувати свій потенціал і розвивати його, створювати стартапи. Хочемо запровадити дитячу школу стартапів, багато цікавих і амбітних проектів. Думаю, що це буде стимулом для утримання молоді у Вінниці після закінчення вищих навчальних закладів, щоб вони могли реалізувати себе тут і працювали на благо Вінниці і територіальної громади», – зазначив Сергій Моргунов.

Серед планів і початок будівництва інженерних мереж до Вінницького індустріального парку (водопостачання, водовідведення, дорогу) та початок зведення ІІ черги заводу з виробництва холодильного обладнання «UBC GROUP». Триватимуть роботи з розширення виробництва продукції на ДП «Електричні системи». Очікується запуск І черги заводу ТОВ «НЕСС ЕСТЕЙТ» з виробництва сонячних панелей. 

Надзвичайно масштабний і стратегічний для розвитку міста проект – початок робіт з реконструкції злітно-посадкової смуги аеродрому КП «Міжнародний аеропорт Вінниця». 

«Вже кілька років ми говоримо, що для розвитку географію мережі авіасполучення з різними містами як України, так і Європи, нам необхідно зробити повномасштабну реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту Вінниця. Ми виготовили проектно-кошторисну документацію, зараз її будемо подавати на державну експертизу. Проводимо відповідні перемовини з державними організаціями, які можуть інвестувати в реалізацію цього проекту. Попередньо Кабмін підтримав нас в цьому, і передбачив 500 млн грн для початку його реалізації. Це досить серйозний і амбітний проект. Його вартість, приблизно, по проектно-кошторисній документації – 1 млрд грн, сюди входить і смуга, і світлосигнальна система, і відповідні супроводжуючі об’єкти підтримки роботи аеропорту. Ми ставимо перед собою завдання – реалізувати цей проект при підтримці державного бюджету і Уряду. Це дасть нам можливість розвивати туристичний і економічний потенціал міста».

Реалізовуватиметься у місті й IV етап швейцарського проекту з енергоефективності: реконструкція системи гарячого водопостачання мікрорайонів «Вишенька» та «Слов’янка», який передбачає влаштування 142 індивідуальних теплових пунктів  (ІТП). Також в разі отримання фінансової підтримки з Держфонду регіонального розвитку в наступному році у місті проводитимуть реконструкцію двох ділянок трамвайних колій за технологією «оксамитового шляху» на центральній  вулиці Соборній. А міська комунальна  транспортна компанія розпочне «пілот»  з виготовлення тролейбусів  і продовжить програму капітально-відновлювальних ремонтів автобусів. Буде реалізовуватись І етап впровадження автоматичної системи керування дорожнім рухом (АСКДР) по вул. Київська-Брацлавська-Лебединського-Немирівське шосе.

Також планується продовження реконструкції та капремонту 6 об’єктів дорожньої інфраструктури, 1 перехрестя, будівництво 1,2 км нових доріг та 4 км велодоріжок і велосмуг; розвиток муніципального велопрокату.

Закладають кошти до бюджету і на придбання ще одного земснаряду та баржі для продовження очищення річки Південний Буг.

Ще у місті відбудеться завершення будівництва 2-х дитсадків і , термомодернізації будівель 6 дитсадків та пологового будинку. Планується завершити ІІ етап реалізації проекту «Якісна вода – здорові діти» - в усіх дитячих садочках. А також завершити програму по встановленню пароконвектоматів в дошкільних навчальних закладах. Буде продовжено будівництво школи у мікрорайоні «Поділля». 

Ключовий проект у медицині – завершення  будівництва нового корпусу МКЛ Швидкої медичної допомоги, яка є базовою Північного госпітального округу, до якого належить не менше 900 тисяч людей.

Наступного року західноєвропейські партнери міста будуть розробляти техніко-економічне обґрунтування проекту «Вінницька миля». Також буде завершено роботу над ПКД по будівництву шляхопроводу через залізничні колії (вул. Янгеля – Ватутіна). «Реалізація цього проекту покращить транспортне сполучення між мікрорайонами Тяжилів і Замостя, розвантажить одну з магістралей міста і дасть більший поштовх до розвитку економічного потенціалу промислових зон, які знаходяться на території Тяжилова. Звичайно, тільки за кошти міського бюджету ми не зможемо реалізувати цей проект. Наше завдання на сьогоднішній день – виготовити проектно-кошторисну документацію. Коли ми повністю будемо готові з юридичної точки зору, будемо працювати із міжнародними фінансовими інституціями щодо фінансування і реалізації цього проекту», – розповів міський голова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-