Для Вінниці 2018-й став роком реалізації амбітних проектів

Для Вінниці 2018-й став роком реалізації амбітних проектів

Укрінформ

Вінницький міський голова Сергій Мороунов у п’ятницю у  ході пленарного засідання сесії міської ради підбив підсумки роботи міської влади у 2018 році. 

 «Цей рік був досить складним, але ті амбітні плани, які ми поставили в кінці 2017 року, в переважній більшості нам вдалося реалізувати. Я думаю, що саме така динаміка розвитку інфраструктури і різних сфер життєдіяльності Вінниці, дає нам надію на подальший розвиток Вінниці у рамках реалізації Стратегії «Вінниця: 2020». Якщо говорити про загальні здобутки 2018 року, то, як і в минулих роках, вінницька громада і надалі стала лідером багатьох рейтингів. Серед них рейтинг по легкості ведення бізнесу, прозорості інвестиційного сектору у 100 найбільших містах України», - сказав Моргунов.

За його словами, місто підтвердило  рейтинг інвестиційної привабливості міста на рівні «Висока».  А за результатами ІV-го всеукраїнського муніципального опитування, яке проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення міжнародного республіканського інституту (IRI) та профінансовано Урядом Канади,  Вінниця вчетверте очолила рейтинг обласних центрів України по задоволеності мешканців якістю сфер і послуг та по взаємодії з місцевою владою.

Вінниця увійшла і в число найбільш передових міст Європи, отримавши престижну нагороду в сфері чистого міського транспорту, та за реалізацію нашого проекту по модернізації трамваїв VinWay.

Сергій Моргнов зазначив, що реалізовуючи пріоритетні напрямки розвитку міста, цьогоріч створено Вінницьку міську об'єднану територіальну громаду, - депутати проголосували за приєднання територіальної громади селища Десна до Вінниці.

Також розроблено проект Концепції інтегрованого розвитку «Вінниця-2030» (у співпраці з GIZ), який завершили обговорювати з вінничанами наприкінці листопада.

Окрім того, цьогріч у місті запрацював Ситуаційний центр в рамках програми «Безпечне місто». Постійно розширюється перелік послуг, які надаються Прозорими офісами міста, - тільки цьогоріч їх побільшало на 99.

Також року реалізовано 12 проектів-переможців в рамках «Бюджету громадських ініціатив».

У 2018 році розпочато роботу з компанією «Mikroelektronika» (Чехія) по впровадженню е-квитка, побудовано ІІ чергу міської системи централізованого оповіщення населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій і запущено Портал відкритих даних ВМР  А виконавчий комітет підтвердив відповідність останній версії стандартів управління якістю ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги».

Також було реалізовано низку проектів, які закладають підвалини подальшого економічного розвитку міста. Зокрема, затверджено план детального зонування Вінницького індустріального парку, виготовлено проектно-кошторисну документацію  на підведення до нього інженерних мереж. Відкрито І чергу заводу «UBC GROUP», запущено І та ІІ черги ДП «Електричні системи» на базі 45 заводу. Підписано Меморандум з компанією HEAD щодо наміру будівництва заводу на території індустріального парку.  Запрацювала програма компенсації відсотків за залученими кредитами – 4 суб’єкти господарювання отримують компенсацію за рахунок міського бюджету .

У цьому році Вінниця очолила рейтинг Regional Doing Business-2018 як місто, де найлегше вести бізнес в Україні. Було затверджено Маркетингову стратегію міста – 2020 і розпочато перегляд місцевого регуляторного середовища, запущено роботу «Відкритої регуляторної платформи».

Аналізуючи виконання планів з удостконалення міської вніраструктури, Сергій Моргунов

Повідомив, що цьогоріч  завершено 3 етап швейцарського проекту з енергоефективності (м-н Зулінського/Київська): реконструйовано газову котельню та виконано будівельні роботи по твердопаливній котельні.  У місті здійснено  будівництво, реконструкцію та ремонт 10 км доріг, 14 вулиць; 5,5 км 15 тротуарів. Також завершено роботи по реконструкції мосту по вул. Чорновола. Облаштовано 10,8 км велодоріжок, з них новозбудованих – 7,6 км, відкрито муніципальний велопрокат.

Також у 2018 році встановлено 930 світлодіодних світильників, модернізовано 2 трамваї «VinWay» з влаштуванням низькополої вставки, проведено КВР 4 муніципальних автобусів. За програмою співфінансування з мешканцями приватного сектору виконано асфальтування 29 вулиць, збудовано 6,5 км мереж водовідведення та водопостачання. Збудовано 3 каналізаційно-насосних станцій (КНС) в мікрорайонах «Старе місто», «Тяжилів», «Малі Хутори». Проведено капремонт конструктивних елементів 311 багатоповерхових будинків на умовах співфінансування з мешканцями. Створено 86 ОСББ (2017 – 36 ОСББ). Проведено ремонт прибудинкових територій 37 багатоповерхівок. Придбано земснаряд та розпочато очищення Південного Бугу.

У сфері соціального життя міський голова відзначив одним зі здобутків отримання містом

Статусу  кандидата ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді», відкриття нового дитсадка і забезпесення 12 існуючих пароконвектомати для харчоблоків, а також завершено термомодернізацію будівель шкіл і дитсадків. Реалізовано І етап проекту «Якісна вода – здорові діти» в усіх школах із встановленням систем 9-ступеневої очистки питної води.

Серед найпомініших проектів – будівництво повнорозмірного футбольного поля біля Палацу дітей та юнацтва.

Що стосується медицини, то у поточному році стартувало будівництво нової будівлі регіонального центру серцево-судинної патології (у співпраці зі Світовим банком).  Встановлено мобільну ангіографічну систему в рентгенопераційному блоці кардіоцентру. Дві амбулаторії сімейної медицини отримали нові приміщення (по вул. Тимофіївській та Шепеля). Наразі завершується термомодернізація акушерського корпусу Центру матері та дитини. Проведено капремонт інфекційного відділення та пральні міської клінічної лікарні №1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-