Голова Вінницької облради привітав з днем Святого Миколая вихованців реабілітаційних закладів

Голова Вінницької облради привітав з днем Святого Миколая вихованців реабілітаційних закладів

Укрінформ

Голова обласної Ради Анатолій Олійник відвідав заклади соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді Томашпільського району і привітав їхніх вихованців з Днем Святого Миколая.

Так, Анатолій Дмитрович побував у єдиному в Україні сільський центр реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» с. Гнатків, розташований у сільській місцевості. У ньому щодня вподовж шести годин перебуває 25 дітей та дорослих віком від 7 до 35 років. Вихованців щоранку на навчання доставляє спеціальний автобус із 14 навколишніх сіл, який ввечері їх розвозить до домівок.

– В державі проблеми цієї категорії населення повинні бути на особливому контролі, – прокоментував Анатолій Олійник. – Радий тому, що у 2006-му році нам вдалося переконати і владу, і громаду, аби цей центр тут відкрився. Велика радість також для нас усіх, що в Томашпільському районі є такі місця, де особливі діти та батьки цих дітей можуть зустрітися, цікаво та з користю провести час і, при цьому, відчувати себе, як дома.

У Центрі функціонують масажний кабінет, спортивна зала, кімната відпочинку, їдальня, кабінет практичного психолога, творчі майстерні.

– Ми вже три роки є філією Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій», – зазначила завідувач підрозділу Галина Ушакова. – Ми працюємо за розширеними програмами соціального обслуговування. Зараз проходить програма підтримки сім’ї, зокрема, відпочинку матерів, котрі цілодобово знаходяться біля своїх особливих діток, а тепер вони отримали можливість відпочити. Програма курсу розрахована на два тижні. Це ситуація, коли батьки знаходяться без дітей, а діти вчаться обходитися без батьків, під наглядом наших працівників.

Разом з Анатолієм Олійником до Центру завітали представники районної влади та священик. Вручили солодкі подарунки. Для гостей вихованці закладу підготували святкову вітальну програму.

А в смт Вапнярка голова обласної Ради Анатолій Олійник відвідав філію комунального закладу «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій». Там на Анатолія Дмитровича чекали 26 вихованців закладу. Тут отримують послуги діти і молодь з навколишніх населених пунктів та ближніх районів області, прилеглих до Вапнярки.

– Діти знайшли тут собі другі домівки, знайшли можливість спілкуватися з однолітками, інтегруватися у суспільство. Ми єдині в Україні започаткували такі центри в сільській місцевості. В мене традиція з 2006 року напередодні новорічних свят відвідувати цих два центри з подарунками.

Анатолій Олійник підкреслив важливість інтеграції дітей, які мають обмежені можливості, у навчання, у життя, у цивілізований світ. Каже, завжди підтримує пропозицію, що для потреб таких дітей потрібно розробляти державну програму.

Приїхав привітати вихованців Вапнярського Центру і депутат обласної Ради Віталій Август. Побажав дітям та працівникам закладу бути почутими суспільством. Разом з головою обласної Ради Анатолієм Олійником передали солодкі подарунки. – Наші діти і молодь завжди з радістю чекають на гостей. Сьогодні ми підготували для вас також подарунки, виготовлені власними руками, – сказала соціальний педагог закладу Вікторія Мазур. – Позитивні емоції гарно впливають на наших дітей, – подякувала мама вихованця Ігоря. – Як вони на вас чекають, завжди готують подарунки, в які вкладають чи не всі свої сили. Нам, батькам таких дітей, значно легше, коли вони перебувають в закладі півдня. Так у нас з’явилася можливість влаштуватись на роботу, зайнятись домашнім господарством. Очільник депутатського корпусу Вінниччини висловив щиру вдячність працівникам за їхню щоденну копітку працю. Порадив батькам та педагогам писати грантові проекти й подавати також проекти на щорічний Обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад, які спільно з обласним, районним та сільським бюджетом змогли б допомогти розвивати надалі Центр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-