Голова Вінницької облради «прозвітував» журналістам про рік роботи

Голова Вінницької облради «прозвітував» журналістам про рік роботи

Укрінформ
Голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник зустрівся з журналістами та розповів про роботу очолюваного ним органу самоврядування у поточному році.  Зокрема, він зупинився на тому, як вдалося організувати роботу органу місцевого самоврядування та наскільки вона була продуктивною.
«Основне, що пов’язане з  органу місцевого самоврядування, – це сесійна діяльність, робота постійних депутатських комісій ради, а також робота обласних програм; усього, над чим  ми упродовж трьох років а 2018 зокрема працювали. Зокрема, цьогоріч проведено вісім сесійних засідань. В сесійну залу було внесено 375 проектів рішень і з них прийнято 165 рішень.  У цьому році також  проведено 105 засідань постійних комісій, на яких розглянуто 1247 питань. Найбільше засідань проведено комісією з питань бюджету, фінансів та обласних програм  - 30», - сказав Анатолій Дмитрович.
Окрім того, упродовж року на Вінниччині продовжували діяти 53 обласних програми, прийнято 8 нових програм, а до 20  внесено зміни. З низ 39 програм фінансувалися, загалом на суму понад 975 мільйонів гривень за одинадцять місяців. 
У поточному році облрада продовжила практику призначення керівників обласних комунальних закладів на конкурсних засадах.  За цей час нових очільників у такий спосіб було призначено 10 комунальних закладів, а загалом таких конкурсів відбулось 15.  За словами Олійника, такий кадровий підхід у переважній більшості випадків себе виправдав, адже новопризначені керівники упродовж забезпечують суттєві позитивні зміни у цих закладах.
Відповідаючи на питання журналістів голова облради розповів про реалізацію в області конкурсу розвитку територіальних громад, зокрема, про спроби депутатів облради змінити положення про конкурс , аби отримати можливість впливати на його результати.
«Протягом довгого часу ми відшукували оптимальну формулу для проведення цього конкурсу, механізм конкурсного відбору пройшов нелегкий шлях вдосконалення, над яким багато працювали, аби він почав діяти за принципом, яким працює сьогодні. Завдяки спеціально розробленій формулі визначати переможців конкурсу набагато легше. Адмініструє проведення конкурсу Секретаріат обласної Асоціації органів місцевого самоврядування. Ми дійшли висновку, що депутати повинні навчати свої громади писати проекти та допомагати в їх написанні не лише на обласний конкурс, а й на міжнародні. Поки наразі ніяких змін до Положення про проведення обласного конкурсу ми не вноситимемо», - пояснив він.
Також на прохання журналістів Анатолій Олійник розповів про діяльність Агенції регіонального розвитку, зауваживши, що ця фундація на Вінниччині працює дуже активноі продуктивно. Зокрема, завдяки спільній роботі з обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування на Вінниччині реалізовується міжнародний проект для сільської молоді з бюджетом понад 150 тисяч євро. Втілюватимуть проект вінничани спільно з Польщею, Італією, Азербайджаном та Грузією. Націлений він на зниження рівня безробіття та сприяння розвитку підприємницького потенціалу сільської молоді в країнах Східного партнерства, зокрема і Україні. 
Також журналістів цікавили питання переходу обласної  ради на систему електронного документообігу та вдосконалення системи «Рада» і підвищення доступності адмінбудівлі, де працює обласна рада.
За словами Анатолія Олійника, компетентні фахівці підтвердили захищеність системи голосування від зовнішніх втручань. Утім, аби унеможливити «кнопкодавство» її планують модернізувати, аби вже наступного року депутати голосувалиь, натискаючи кнопки двома пальцями одночасно
  «Плюс синхронізуємо систему голосування до індивідуального планшета, де будуть матеріали сесії. Перевага планшетів у тому, що всі матеріали депутати отримають в електронному варіанті, що значно зекономить папір. Зміни до проектів рішень, які вносяться під час сесії, оперативно відображатимуться у планшеті, це підвищить ефективність депутатської діяльності. Будемо робити все, щоб завершити роботи в першому півріччі 2019 року», - скачас очільник облради.
Що ж стосується спрощення доступпу в адмінбудівлю облради для мало мобільних верств населення, Олійник зазначив, що ліфт у будівлі вже почали монтувати, його вартість сягає близько 2,59 млн грн, і «дуже добре, що держава та суспільство «повертається обличчям» до всіх людей, які є його повноправними членами».
Оцінюючи ж на прохання медівників власну роботу на посаді голови облради, Анатолій Дмитрович сказав наступне: «Я – один із 84 депутатів, і повноваження голови обласної Ради, які прописані Законом, несуть лише представницьку  і організаційну функцію. Очільник обласної Ради діє лише в межах повноважень відповідно до Конституції та Закону України про місцеве самоврядування. Разом з тим, ми маємо досягнення – Вінницька обласна Рада є найпрозорішою в Україні, наша обласна Рада занесена до Книги рекордів України за встановлення рекорду в категорії «Видавництво» за єдине в Україні найчисленніше, багатотомне видання історій сільських та міських громад однієї області».
Антоніна Мніх, ВІННИЦЯ. 14 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-