«Прощальна» симфонія Й.Гайдна у філармонії

«Прощальна» симфонія Й.Гайдна у філармонії

Укрінформ

В останні дні цього року Київський камерний оркестр підготував чудову концертну програму, яку представить 29 грудня у Національній філармонії України. За диригентським пультом – Наталія Пономарчук. Прозвучать твори італійського класика ХХ століття Отторіно Респігі, норвежця Едварда Гріга і «батька симфонії» Йозефа Гайдна. 

Сюїта №3 «Античні танці і арії» Респігі входить до циклу трьох оркестрових сюїт, створених за мотивами оригінальних середньовічних творів для лютні. Написана 1932 року, вона базується на лютневих піснях Бесарда, п’єсах для барокової гітари Людовіко Ронкаллі, творах Сантіно Гарсі да Парми та інших невідомих авторів XVI – XVII століть.   

1884 року у Скандинавських країнах відзначали 200-річний ювілей видатного норвезького письменника Людвіга Хольберга. Саме до цієї дати Едвард Гріг написав свою Сюїту «Із часів Хольберга» для струнного оркестру. Створена у старовинному стилі, композиція відтворює дух епохи Хольберга, або «датського Мольєра», як його називають.

На закінчення концерту прозвучить знаменита симфонія №45 Йозефа Гайдна, більше відома під назвою «Прощальна». У фіналі музиканти запалюють свічки, прикріплені на їхніх пюпітрах,після чого один за одним припиняють грати, гасять свічі й залишають сцену. Симфонію дограють лише два скрипалі, які після завершення музики йдуть слідом за іншими.Виконання цієї симфонії  стане своєрідним символом прощання з роком, що минає.

Квитки продаються у касі філармонії -(044) 278-16-97,в театральних касах м.Києва та онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-