Відкрито Стіну пам’яті та скорботи, присвячену ветеранам-афганцям, які загинули в АТО/ОСС

Відкрито Стіну пам’яті та скорботи, присвячену ветеранам-афганцям, які загинули в АТО/ОСС

Укрінформ

В столиці України біля входу до Свято-Воскресенського храму пам’яті загиблим та ветеранам Афганістану 5 грудня відкрили Стіну пам’яті та скорботи з іменами учасників бойових дій на території інших держав, які загинули під час бойових дій на Сході.

На Стіні увічнені імена 20 учасників бойових дій на території інших держав.

Участь у відкритті взяв перший заступник голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Ігор Мальцев.

Під час відкриття голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський та Богуславський Августин провів молебень та освячення Стіни пам’яті та скорботи.

«Нехай це буде приводом подумати про свою Батьківщину, про своє місце в житті, державі, суспільстві. А владі – мудрості, розуму, щоб все це скоріше закінчилося, як страшний сон», – підкреслив владика Августин.

Голова української Спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький зазначив – «Нам, ветеранам Афганської війни, нажаль доводиться приймати участь вже у другій неоголошеній війні. Але ми завжди були синами свого народу, своєї держави, і сьогодні ми відкриваємо Стіну скорботи за нашими загиблими побратимами на Сході України. Я щиро дякую ветеранам Афганської війни, які приїхали сюди з усієї України, щоб вклонитися пам’яті воїнів. У цей момент Україні хочеться побажати миру».

Присутні побратими та рідні загиблих ветеранів-афганців помолились за спокій їх душ, запалили свічки та поклали квіти. Завершилась літія біля пам`ятника воїнам-афганцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-