Легендарний бас Анатолій Кочерга виступить у Національній філармонії

Легендарний бас Анатолій Кочерга виступить у Національній філармонії

Укрінформ

14 грудня на сцені Колонного залу ім. М. Лисенка Національної філармонії виступить Анатолій Кочерга, видатний український співак (бас). Артист виконає Симфонію №14 Дмитра Шостаковича разом із сопрано Аллою Родіною у супроводі Академічного симфонічного оркестру Національної філармонії України (диригент – Віталій Протасов). 

Кочерга − один із найбільш запрошуваних на Заході співаків з України; партія Бориса Годунова з однойменної опери Модеста Мусоргського у виконанні Кочерги вважається еталоном вокального мистецтва. В Україні ім’я Анатолія Кочерги є знаковим для меломанів покоління 70-80-х, які пам’ятають його на сцені Київського оперного театру, ще коли там співали Анатолій Солов’яненко і Євгенія Мірошниченко. Натомість для молодих музикантів він − не просто представник іншої епохи, але й іншої вокальної традиції (школи Шаляпіна, Ґяурова, Гмирі), наслідувати яку сьогодні непросто.

Кочерга більше виступає за кордоном, водночас, в Україні співак дає концерти, на жаль, не часто. Один з останніх його виступів відбувся 2011 року у Національній філармонії України за ініціативи фестивалю «Сходи до неба». Перед концертом у столичній філармонії співак зізнався, що не співав на цій сцені близько 20 років. 

Також у програмі концерту прозвучить музика до трагедії "Гамлет" Шостаковича та Симфонія №14 Моцарта, написана композитором у 15-річному віці.

Квитки продаються у касі філармонії -(044) 278-16-97, в театральних касах м.Києва та онлайн:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-