Ветерани завжди у строю

Ветерани завжди у строю

Укрінформ

На виконання Плану заходів на 2018 рік з відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат 11-15 жовтня 2018 року Державною службою  України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції було організовано поїздку делегації ветеранів війни з регіонів України та м. Києва  для участі у заходах з відвідування поховань і військових пам’ятників, відзначення Дня захисника України, 75-ї річниці визволення міста Запоріжжя від нацистських загарбників, а також зустрічі з ветеранами Запоріжжя.

Делегацію ветеранів війни очолював начальник відділу меморіальної роботи Володимир Мороз. У складі делегації були ветерани Другої світової війни, ветерани війни в Афганістані, учасники бойових дій на території інших країн та учасники антитерористичної операції.

Учасники делегації мали змогу взяти участь в офіційних заходах з нагоди 75-ї річниці визволення міста Запоріжжя від нацистських загарбників.

Після урочистих мітингів учасники делегації поклали вінки зі стрічками кольорів Державного прапору та квіти до Меморіального комплексу на честь радянських воїнів, полеглих в боях за визволення Запоріжжя від нацистів, та   Меморіального комплексу «Переправа».

У Запорізькій обласній державній адміністрації відбулася дружня зустріч із керівництвом області та ветеранським активом Запоріжжя.

На Кушугумському кладовищі, що на Запоріжжі, учасники делегації віддали данину памʼяті похованим там невпізнаним військовослужбовцям, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції.

Наразі в Україні діють  три кладовища з тимчасово невпізнаними бійцями, загиблими в районі проведення АТО: Кушугумське кладовище в Запорізькій області, Краснопільське в місті Дніпрі та у селищі Чмирівка під Старобільськом, що на Луганщині.

Відразу перед ділянкою встановлений великий дерев’яний хрест.

Всі могили тут однакові, мають табличку з написом «Невідомий солдат загинув в зоні АТО» і реєстраційний номер.

За інформацією Запорізької ОДА, впродовж 2014-2018 років на кладовищі смт Кушугум було захоронено 117 невпізнаних тіл загиблих учасників АТО.

За ДНК-експертизою опізнано 36 тіл, залишаються невпізнаними 81 тіло.

Під час поїздки ветерани відвідували Музей бойової слави 55-ї арт бригади «Запорізька Січ»,  острів Хортиця, музей «Запорізька Січ», відвідали  пам’ятні місця та меморіальні знаки в м. Запоріжжя та м. Решетилівка (Полтавська область).

У ході поїздки відбулось обговорення ветеранами низки гострих питань з військової історії України, питань соціального захисту ветеранів, а також розглядався стан меморіалів  Запоріжжя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-