Музичний феномен: всеукраїнський тур гурту «ДахаБраха»

Музичний феномен: всеукраїнський тур гурту «ДахаБраха»

Укрінформ

Для найвідомішого українського колективу — «ДахиБрахи» — цей період збігся зі всеукраїнським туром, який тріумфально крокує містами України.

Феномен «ДахиБрахи»

Творчість колективу, який відомий у всьому світі і традиційно збирає повні зали — це вражаючий музичний etnoperformance, який розширює межі сприйняття сучасної музики. Класифікуючи стиль групи як «етно-хаос», дослідники творчості «ДахиБрахи» відзначають його інноваційне звучання навіть для світової музичної арени. Якщо досі не знайомі з творчістю групи, можна зайти на https://lux.fm/ і послухати музику «ДахаБраха» онлайн.

Також не залишилися без уваги їхні експериментальні дослідження в сфері космології людського буття (навіть з'явилося формулювання: «магічний взаємозв'язок із музикою»).

Музичний проект, який не має аналогів

Гучний резонанс від творчості колективу давно перейшов межі України. Об'їздивши з гастролями півсвіту (і навіть трішки більше), гурт ДахаБраха творить з аудиторією щось таке, що знаходиться за межею розуміння і межує з містикою. Саме за цим відчуттям слухачі повертаються знову і знову.

Інструментальний актив групи — величезна кількість перкусійних «девайсів»: барабанів різних етносів і габаритів. Також в арсеналі є багато струнних та духових: укулеле, віолончель, діджеріду та інші. З усім ці різноманіттям управляються всього 4 пари рук.

Фонтануючий креатив дахабрахівских музикантів призвів до того, що:

  1. «Зоряний» Девід Бекхем емоційно зреагував на їхню творчість і використав відому композицію «Sho Z-Pod Duba» у своїй брендовій рекламі House 99.
  2. Американський (українського походження) режисер-кліпмейкер А. Даниленко зняв мультфільм за піснею «Чернець» і з успіхом представив його на київському вересневому Linoleum Animation Festival. Шістьма роками раніше з'явився анімаційний фільм на пісню «Карпатський реп».

Закохавши в себе слухацьку аудиторію планети, український гурт тріумфально презентує Україну на відомих фестивалях:

  • Sziget;
  • Glastonbury;
  • Шошори;
  • Bonnaroo.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-