Святковий стіл 2019: які страви приготувати на Новий рік?

Святковий стіл 2019: які страви приготувати на Новий рік?

Укрінформ

До улюблених усіма новорічних свят залишилося зовсім мало часу. Не дивно, що багато хто вже замислюються, чим же таким смачненьким здивувати гостей і родину в новорічну ніч. Ми допоможемо вам скласти повноцінне, оригінальне і незабутнє святкове меню, щоб зустріти рік Жовтої Земляної Свині з кулінарним розмахом.

Де брати натхнення?

Добре, що в сучасному світі є інтернет, а в ньому безліч ресурсів, де можна знайти відмінні святкові рецепти і натхнення на кулінарні подвиги.

Любителям традиційних страв радимо урізноманітнити звичні частування оригінальними спеціями чи інгредієнтами. Наприклад, цедра клементинів або апельсинів, додана в десерт або начинку для птиці, наповнить чарівним ароматом весь будинок.

Складаємо список страв

Що повинно бути на вашому новорічному столі? Все що завгодно. Єдине — астрологи не радять цього разу готувати свинину. Перерахуємо страви і напої, які зроблять ваше свято по-справжньому смачним.

  1. Закуски. Служать своєрідним аперитивом, що підвищує апетит і дозволяє перекусити. Особливо важливі вони, якщо на вашому столі присутні міцні спиртні напої. Кращі варіанти — це холодець, жульєн, печінковий торт, всілякі рулетики, заливне з язиком або рибне, фаршировані помідори чи яйця, канапе.
  2. Салати. Їх має бути не менше 2-3. Бажано, щоб хоча б один був легким овочевим без майонезу, адже зараз багато хто дотримується правильного харчування. Наприклад, «Грецький» або з грушею, сулугуні, волоським горіхом, тархуном, зеленню і йогуртовою заправкою. Також давно сподобалися господиням красиві і смачні «Гранатовий браслет» і «Грибна галявина».
  3. Основне частування. Центральним блюдом столу, якщо серед гостей і близьких немає вегетаріанців (про них варто подумати окремо), рекомендуємо зробити птицю, рибу або м'ясний рулет. А на гарнір найбільш універсальний варіант — картопля: пюре або запечена з беконом і спеціями.

І звичайно, не варто забувати про десерти. Створити святковий настрій допоможуть домашнє печиво з ароматними спеціями, імбирні пряники, шоколадний пудинг, різдвяне поліно, желе, тірамісу, а також будь-які інші солодощі з білим повітряним кремом, зроблені з любов'ю.

Що б ви не приготували, пам'ятайте: головне — створити відчуття свята. Постеліть красиву новорічну скатертину, запаліть свічки, прикрасьте стіл — нехай на ньому будуть мандарини і солодощі, а страви виглядають по-святковому красиво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-